Tykadlový rebel Smetana znovu nenastoupil do vězení

08.10.2012 14:32

Tykadlový rebel Roman Smetana podle očekávání dosud nenastoupil k výkonu trestu do olomoucké vazební věznice, kam si má jít odpykat zbývajících 67 dní z původních 100 za kreslení po předvolebních plakátech. ParlamentnímListům.cz to potvrdila mluvčí věznice Markéta Zimová.

Tykadlový rebel Smetana znovu nenastoupil do vězení
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

„Pan Smetana měl k výkonu trestu nastoupit dnes do 14 hodin. Dosud se tak nestalo. Budeme informovat příslušný soud, tedy Okresní soud v Olomouci, který vydá příkaz k jeho zatčení,“ uvedla redakci mluvčí olomoucké vazební věznice Markéta Zimová, které Roman Smetana již před nedávnem zaslal omluvenku, v níž avizoval, že do vězení nenastoupí.

Bude mařit, chvíli se skrývat a pak se nechá znovu chytit

„Zdravím Vás paní Zimová,dovoluji si Vám oznámit, že do stanoveného data, tedy do 8. 10., nenastoupím do Olomoucké vazební věznice. Neberte si to prosím osobně, v Olomouci se mi opravdu líbilo, a to především ve srovnání s pražským Pankrácem, ale jsouce již zkušeným zločincem hodlám zachovat svůj modus operandi, budu tedy mařit, budu se chvíli skrývat a následně se nechám v nějaký „vhodný“ okamžik opět chytit. Třeba těsně před volbami,“ napsal odsouzený Smetana.

To, že do vězení nenastoupí navíc potvrdil i dnes na sociálních sítích. „Na nějaký čas se s Vámi všemi loučím, na facebooku jsem dnes naposled. Beru kramle, tedy alespoň na pár dní, než budu dopaden a předán do rukou spravedlnosti. Blaze tomu, kdo stále věří v mou nápravu, a moudrý jest ten, kdo o tom pochybuje," uvedl dnes po obědě na svém profilu Smetana.

Z řidiče autobusu psancem

Právě za to, že do vězení nenastoupil už jednou včas a mařil úřední rozhodnotí, mu hrozí další trest, a to tři roky vězení. Roman Smetana proslul tím, že před dvěma lety pokreslil desítky předvolebních plakátů na autobusech olomouckého dopravního podniku, kde sám pracoval jako řidič. U soudu následně dostal trest odpracovat 100 hodin veřejně prospěšných prací, přičemž soudkyní byla Markéta Langerová, manželka někdejšího ministra vnitra Ivana Langera. Nařízený trest Smetana odmítl vykonat, zaplatil pouze náhradu škody ve výši 15 500 korun ODS, která se jako jediná ze stran, jejíž plakáty byly Smetanou pokresleny, domáhala náhrady u soudu. Protože trest odmítl vykonat, Langerová mu vyměřila trest nový – 100 dní vězení. K výkonu trestu ale nenastoupil včas, v práci podal výpověď a několik týdnů se ukrýval. Poté se záměrně nechal policisty chytit na pražské protivládní demonstraci odborů 21. dubna.

Po měsíci stráveném za mřížemi olomoucké vazební věznice byl Smetana na základě stížnosti, kterou podal tehdy Jiří Pospíšil coby ministr spravedlnosti k Nejvyššímu soudu v Brně, propuštěn do doby, než o stížnosti rozhodne trestní kolegium Nejvyššího soudu. Právě Nejvyšší soud Pospíšilovu stížnost zamítl. Mnoho politických stran se také snažilo přesvědčit Václava Klause, aby udělil Smetanovi milost. Naposledy takto žádalo hnutí Nezávislých v Olomouckém kraji. Klaus však jejich žádost odmítl s tím, že pro ni nevidí důvod.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …