Ústecká hejtmanka: Paroubek mohl kraji pomoci jako premiér, teď ale jen kritizuje

09.05.2012 17:43

Je jaro, asi právě vylezl z nory, komentuje článek Jiřího Paroubka (NS-LEV 21) ústecká hejtmanka Jana Vaňhová. Její politický sok prý nemá patřičné volební téma. Jako premiér prý navíc pro kraj neudělal nic.

Ústecká hejtmanka: Paroubek mohl kraji pomoci jako premiér, teď ale jen kritizuje
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

"Jestliže míra registrované nezaměstnanosti byla na konci roku 2008, tedy při nástupu krajské vlády ČSSD, 10,26 %, tak na konci roku 2010, tedy za pouhé dva roky, to bylo již 13,9 %. Nezpochybňuji vliv hospodářské recese, ale jestliže dnes hejtmanka Vaňhová hovoří o maximální snaze a energii v boji proti nezaměstnanosti, tak je to vysoce nedůvěryhodné. Prostě ve své funkci hejtmana neudělala pro vytvoření nových pracovních míst v kraji téměř nic,“ prohlašuje Paroubek.

NS-LEV 21 prý chystá vlastní kroky pro zlepšení situace. Kromě toho považuje za zásadní informaci o dostavbě zbývajících 13 kilometrů dálnice D8.

Paroubek nemá téma, my máme plán

"Pro lidi, kteří nežijí v Ústeckém kraji (ale v nové vile v Řecku) a přesto kandidují v blížících se krajských volbách, může být nečekaným překvapením, že v Ústeckém kraji je nejvyšší nezaměstnanost v ČR. Toto odhalení je o to pikantnější, že samotný objevitel byl v letech 2005 – 2006 českým premiérem a mohl a měl pomoci Ústeckému kraji při vytváření nových pracovních míst. To však neudělal a není žádný důvod myslet si, že to udělá nyní," reaguje na Paroubka hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD).

Současné vedení kraje prý nyní dolaďuje konkrétní akční plán s názvem Ústecký program zaměstnanosti 2020. "Jeho jasným cílem je snížit míru nezaměstnanosti v našem kraji na průměr ČR," uvedla pro ParlamentníListy.cz hejtmanka.

Paroubek má podle ní velký problém, který jej vede k podobným útokům na současné vedení kraje."Nemá pořádné politické téma a to ani v oblasti zaměstnanosti. Proto se nás snaží napadat," uvedla Vaňhová, která již dříve varovala před výrazným zhrubnutím politické kultury v počáteční fázi volení kampaně do krajských zastupitelstev a Senátu. Ta vyvrcholí na podzim.

V regionu se očekává mimořádně tvrdý předvolební boj právě proto, že zde svedou souboj dvvě křídla socialistů, jedno v barvách ČSSD, druhé pak nově sešikované v Paroubkově straně NS-LEV 21, která vznikla loni vnitrostranickým převratem v původní ČSNS. Do složení krajského zastupitelstva by mohli zasáhnout i Zemanovci, ty ale nyní provází právě v Ústeckém kraji problémy. Současné krajské vedení SPOZ neuznává pražská centrála strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …