VIDEO Vojáci USA ničí a demolují afghánské obrněnce. Tohle nepochopíte

03.09.2021 11:22 | Kauza

Tálibán se prohlásil za vítěze války proti zahraničním silám, které se po dvaceti letech stáhly z Afghánistánu. ParlamentníListy.cz hovořily s důvěryhodnými zdroji z nejvyššího vedení Afghánistánu. I tito lidé, kteří se v minulosti podíleli na vládě, nevěřícně sledují, jak se Západ v čele s USA zachoval. Nyní přinášíme další podrobnosti, jakým způsobem americká armáda opouštěla kábulské letiště.

VIDEO Vojáci USA ničí a demolují afghánské obrněnce. Tohle nepochopíte
Foto: repro Twitter, BR
Popisek: Američtí vojáci ničí vojenské auto

Poslední američtí vojáci opustili Afghánistán v pondělí 30. srpna, hlavní město Afghánistánu tak již kompletně převzali Talibánci. Po ulicích nadále hlídkují americké vozy a vojáci v amerických uniformách, o Američany však nejde. Američané Tálibánu zanechali extrémní množství zbraní a techniky, kterou USA nechaly v Afghánistánu.
 
Video k přehrání zde.
 
Na sociálních sítích se v té souvislosti objevily informace, že někteří z Američanů opustili kábulské letiště za pomoci členů Tálibánu. Náš afghánský zdroj to nevyloučil. „Rozhodně v tom nejsou peníze, rozhodně Američané za tuto případnou pomoc nic neplatili, jelikož se chovali jako prasata a zrůdy,“ uvedl náš zdroj.
 

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
„Když odcházeli, vědomě a úmyslně ničili kompletní vybavení letiště v Kábulu. Ničili, co mohli, ničili, na co přišli, nikdo nechápe, proč to udělali,“ řekl ve čtvrtek ParlamentnímListům.cz náš afghánský zdroj. „To, co ničili, neničili proto, aby ublížili Tálibánu! Veškeré zničené vybavení totiž patřilo Afghánistánu a jeho lidu, nikoli Tálibánu! To samozřejmě oni vůbec nevěděli…,“ uvedl rozhořčeně.
 
Naše redakce má nyní k dispozici video z Twitteru jistého Ahadi Najibullaha, ten zveřejnil pro běžné občany zcela nepochopitelné video. Američtí vojáci na něm ničí za hudby Wu-tang clanu afghánské vojenské vozidlo. Vojáci velkým železným nástrojem demolují auto zvenku i zevnitř a nechávají se přitom nahrávat. Podle zjištění PL by mohlo jednat o obrněné vozidlo odolné proti minám a proti palebným přepadům MRAP (Mine Resistant Ambush Protected). 
 
I toto dokazuje, jak tvrdí náš zdroj, že po Američanech na letišti zůstala čirá spoušť.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …