VIDEO Vojáci USA ničí a demolují afghánské obrněnce. Tohle nepochopíte

03.09.2021 11:22 | Kauza

Tálibán se prohlásil za vítěze války proti zahraničním silám, které se po dvaceti letech stáhly z Afghánistánu. ParlamentníListy.cz hovořily s důvěryhodnými zdroji z nejvyššího vedení Afghánistánu. I tito lidé, kteří se v minulosti podíleli na vládě, nevěřícně sledují, jak se Západ v čele s USA zachoval. Nyní přinášíme další podrobnosti, jakým způsobem americká armáda opouštěla kábulské letiště.

VIDEO Vojáci USA ničí a demolují afghánské obrněnce. Tohle nepochopíte
Foto: repro Twitter, BR
Popisek: Američtí vojáci ničí vojenské auto

Poslední američtí vojáci opustili Afghánistán v pondělí 30. srpna, hlavní město Afghánistánu tak již kompletně převzali Talibánci. Po ulicích nadále hlídkují americké vozy a vojáci v amerických uniformách, o Američany však nejde. Američané Tálibánu zanechali extrémní množství zbraní a techniky, kterou USA nechaly v Afghánistánu.
 
Video k přehrání zde.
 
Na sociálních sítích se v té souvislosti objevily informace, že někteří z Američanů opustili kábulské letiště za pomoci členů Tálibánu. Náš afghánský zdroj to nevyloučil. „Rozhodně v tom nejsou peníze, rozhodně Američané za tuto případnou pomoc nic neplatili, jelikož se chovali jako prasata a zrůdy,“ uvedl náš zdroj.
 

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
„Když odcházeli, vědomě a úmyslně ničili kompletní vybavení letiště v Kábulu. Ničili, co mohli, ničili, na co přišli, nikdo nechápe, proč to udělali,“ řekl ve čtvrtek ParlamentnímListům.cz náš afghánský zdroj. „To, co ničili, neničili proto, aby ublížili Tálibánu! Veškeré zničené vybavení totiž patřilo Afghánistánu a jeho lidu, nikoli Tálibánu! To samozřejmě oni vůbec nevěděli…,“ uvedl rozhořčeně.
 
Naše redakce má nyní k dispozici video z Twitteru jistého Ahadi Najibullaha, ten zveřejnil pro běžné občany zcela nepochopitelné video. Američtí vojáci na něm ničí za hudby Wu-tang clanu afghánské vojenské vozidlo. Vojáci velkým železným nástrojem demolují auto zvenku i zevnitř a nechávají se přitom nahrávat. Podle zjištění PL by mohlo jednat o obrněné vozidlo odolné proti minám a proti palebným přepadům MRAP (Mine Resistant Ambush Protected). 
 
I toto dokazuje, jak tvrdí náš zdroj, že po Američanech na letišti zůstala čirá spoušť.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…