VIDEO Zbabělý ksindl prohrál, lid stojí proti islámu. Volte Okamuru. Vystoupení Martina Konvičky, které naštvalo kavárnu

15.10.2017 19:20

Co kdysi říkali „blázni“ někde na internetu, o tom dnes podle Martina Konvičky mluví autority. Známý odpůrce islámu má pocit, že konečně vyhrál, a nejen on. „V roce 2013 jsme ještě jako IVČRN říkali, že islamizace nebo islámská expanze se stane hlavním politickým tématem na příštích deset, patnáct let a všechno ostatní bude nepodstatné,“ uvedl Konvička na setkání v kavárně Liberál s tím, že teď prý došlo na jeho slova. Svým příznivcům se svěřil i s tím, koho bude volit.

VIDEO Zbabělý ksindl prohrál, lid stojí proti islámu. Volte Okamuru. Vystoupení Martina Konvičky, které naštvalo kavárnu
Foto: Youtube.com
Popisek: Martin Konvička v kavárně Liberál

„V mnoha ohledech jsme už teď, týden před volbami, vyhráli. Mnohé, co jsme chtěli, se v republice děje.“ A jak tohle může Martin Konvička tvrdit? I to vysvětloval na setkání v kavárně Liberál. Podle něj se prý tradiční strany pokusily zopakovat „geniální trik z roku 2013“: „Naprosto ignorovat to, co se děje ve světě a v Evropě, naprosto ignorovat to, co zajímalo a trápilo lidi, a nabídnout prostě podružná témata, jakési hry, stínové divadlo a doufat, že lidi na to skočí,“ popsal Konvička. Upozornil na to, že ODS slibuje méně byrokracie, což prý není možné, dokud jsme v EU, lidovci slibují lepší školství, což prý není možné, když je celá vláda „loutkou velkých politických neziskovek“. Smetl i ČSSD. „Jestliže se chlubí tou bezpečností a současně odmítají poděkovat jak lidovému protiislámskému hnutí, tak, řekněme, prezidentu Zemanovi a celé atmosféře, díky které se tady ti machometáni bojej a choděj tady pořád ještě po špičkách, tak je to prostě chucpe. Kdyby bylo po socanském, jsme stejně nebezpečná země jako, co já vím, třeba Francie,“ dodal.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za premiéra?

52%
48%
hlasovalo: 18346 lidí

„V roce 2013 jsme ještě jako IVČRN říkali, že islamizace nebo islámská expanze se stane hlavním politickým tématem na příštích deset, patnáct let a všechno ostatní bude nepodstatné. Tehdy se nám všichni smáli,“ uvedl Konvička s tím, že dnes v podstatě totéž říkají i autority, jako jsou například Dominik Duka nebo Tomáš Haas, Jan Keller, Ondřej Neff atd. 

Pak hovořil o „poislámštění“ Evropy a snaze o „západoislámskou syntézu“: „Evropská unie je nepřítel a dál se o tom nemusíme bavit,“ zhodnotil.

Kromě otázky islámu a Evropy zmínil i otázku svobody. „Ukrajování svobody můžeme částečně svádět na Evropskou unii, ale ne tak úplně. Přiznejme si to, není to EU, kdo nám tu zavádí EET, není to Brusel, který vymyslel naprosto drakonický protikuřácký zákon. Není to Brusel, kdo vymýšlí likvidační pokuty pro malé podnikatele,“ uvedl také Konvička s tím, že jde o chování společnosti, která je ohrožená a nedovede se tomu bránit.

Konvička: „Děje se přesně to, co západní Evropa nezvládla.“

Z plejády tradičních stran podle Konvičky vypadávají dvě, a to ANO a KSČM, které jsou prý jiné ve vztahu k islámu než ostatní. „To jsou strany pomsty. Klasický volič komunistů nechce komunismus, ale chce pomstu za 89. rok, za Havla, za privatizaci. Velká část voličů ANO je ovšem totéž. Jim jako nevadí ten Havel a 89. rok, ale vadí jim, že to nebyli oni, kdo se chytili, že nebyli hegemony politiky a ekonomiky,“ popisoval. „Oni říkali, ten Babiš je super, protože to politikům natře,“ dodal. Zmínil, že v ANO jsou tři typy zájmů, natřít to politikům, že nám lžou, druhý „dostat se k lizu“ a třetí zájem je, že by změnu měli dělat profesionálové. „Volby nejspíše vyhraje, protože zájmy jsou silné,“ konstatoval. Zároveň uvedl, že islamizace je ANO jedno stejně jako komunistům a nelze předem odhadnout, jaký názor budou dál prosazovat.

Pak se věnoval SPD. „Vracím se na začátek, když jsem řekl, že jsme vyhráli. Tedy možná ne všichni, každý z nás, ale to, co jsem chtěl, když jsme začínali s IVČRN, tak to jednoznačně. Všimněte si, že teď v roce 2017, předvolební debaty a předvolební rozhovory v hlavních médiích začínají tím, že dají tomu pajtášovi mikrofon a ptají se ho: a vy byste opravdu chtěl zakázat islám, a co si myslíte o islámu, o islámské migraci atd. Je to velké téma dnes,“ dodal. A podotkl: „To je vlastně skvělé. Republika a politické myšlení se možná poprvé v posledním století chová správně. Snaží se řešit problém dříve, než vypukne. Děje se přesně to, co západní Evropa nezvládla.“ Po potlesku skončil takto: „Já vám neřeknu, koho máte volit vy, ale řeknu, koho budu volit já. Budu volit Okamuru a SPD.“ Konstatoval, že je potřeba, aby seděla v parlamentu síla, která má odvahu říct ne islámu, „která se do toho nebojí jít a která má možnost být protiváhou všem tady těmhletem zbabělým ksindlům na tamté straně grafu,“ uvedl a ukazoval na slide. 

Kavárna se stala terčem kritiky

Setkání v kavárně, na kterém měl svůj proslov Martin Konvička, předcházela ostrá výměna názorů. Samotné místo, kde konvičkovci akci naplánovali, totiž platí za vyhlášené místo mladých, liberálně smýšlejících intelektuálů.

Prapor protestu proti tomu, aby se v progresivním prostředí pražských Holešovic sešli konvičkovci, zvedl i sochař a člen Strany zelených Pavel Karous. Na Facebooku otevřeně nazývá Konvičku rasistou a xenofobem.

V reakci na avizovanou akci se na facebookové stránce Liberálu spustila diskuse. Někteří z jejích účastníků majitele kavárny Jakuba Štorka odsuzovali a vyhrožovali mimo jiné i tím, že jeho podnik přestanou navštěvovat. „Koho pustím, toho podporuji,“ vyjádřil se na stránce k účasti konvičkovců kriticky režisér, dokumentarista a dramaturg Ivo Bystřičan. Vyjádřili se i další. „Pět minut židi, pět minut Hitler. Děkujeme, z celkem významného místa setkávání umělců se stala celkem obyčejná hospoda, která vidí jenom peníze. Fuj a sbohem,“ napsala v komentáři aktivistka LGBT z pražské Kliniky Marie Feryna.

Kavárna reagovala konstatováním, že své hosty nelustruje, nekádruje a nepodporuje žádné politické hnutí.

Martin Konvička už před akcí ujistil, že jde pouze o „kavárenské setkání“. Na Facebooku se vyjádřil ještě před konáním akce i Jaroslav Plesl: „To, co neomarxistická úderka předvádí při šikaně majitele Café Liberál, snese srovnání s čínskou kulturní revolucí.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …