VÍME PRVNÍ Nastupuji do sněmovny, potvrdil Paroubkův muž Petr Benda

14.06.2013 13:40

Poslanec a hokejista Jiří Šlégr (NS-LEV 21) dnes složil mandát poslance v reakci na aktuální dění na politické scéně po policejní razii na politiky a špičky státní správy. V Poslanecké sněmovně ho nahradí bývalý sociální demokrat a místopředseda národních socialistů Petr Benda, který ParlamentnímListům.cz potvrdil, že do konce volebního období poslanecký mandát přijme.

VÍME PRVNÍ Nastupuji do sněmovny, potvrdil Paroubkův muž Petr Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Benda

Hokejista a poslanec Paroubkových národních socialistů opouští Poslaneckou sněmovnu. "Ke dnešnímu dni skládám mandát poslance Parlamentu České republiky," řekl Šlégr na samém závěru jednání sněmovny.

Šlégra nahradí Benda

V poslanecké lavici ho zastoupí někdejší člen ČSSD Petr Benda, který je prvním náhradníkem na kandidátce národních socialistů. "Jsem další v pořadí a poslanecký mandát do konce tohoto volebního období přijmu, " řekl ParlamentnímListům.cz Benda, který je zároveň místopředsedou strany a podnikatel, jenž  je považován za sponzora Paroubkovy strany.

Návrat do čistého prostředí mezi sportovce

O tom, že Šlégr odejde z Poslanecké sněmovny, se hovořilo již delší dobu. Šlégr sdělil, že současnou situaci považuje za vhodný moment toto učinit a vrací se zpět do čistého protředí mezi sportovce. Přívlastek "čisté" byl odměněn smíchem poslanců, nicméně bývalý hokejista dokázal pohotově zareagovat a znovu si sjednal klid, aby složení mandátu oznámil důstojnou formou, načež se mu dostalo i potlesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…