VÍME PRVNÍ Odstupuji. A víc neřeknu, rozhodl se Jindřich Forejt

06.12.2016 10:55

Jindřich Forejt na Hradě oficiálně končí. Šéf protokolu rezignoval z osobních a zdravotních důvodů. Redakci to potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

VÍME PRVNÍ Odstupuji. A víc neřeknu, rozhodl se Jindřich Forejt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

Všem spekulacím je konec. Dlouholetý ředitel hradního protokolu Forejt skončil. Všemu předcházely mediální dohady. Již od pátku měl na Hradě zapečetěnou kancelář a byl patrně doma. Informaci o jeho konci redakci potvrdil mluvčí prezidenta a následně ji Hrad zveřejnil na webových stránkách.

„Jindřich Forejt se k dnešnímu dni, úterý 6. 12. 2016, z osobních a zdravotních důvodů vzdal místa ředitele Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky a požádal o rozvázání pracovního poměru dohodou k 31. 12. 2016. Této žádosti bylo vyhověno,“ uvedl Ovčáček pro ParlamentníListy.cz

Žádný další komentář k věci Ovčáček podle svých slov médiím poskytovat nebude. Nicméně o tom, že šéf protokolu končí, psala média již v pondělí a ještě týž den odpoledne přišel server Hlidacipes.org s tím, že koupil video tajně natočené u Forejta doma, kde šéf protokolu šňupe bílý prášek a oddává se různým sexuálním praktikám.

Pád kdysi mocného protokolisty se očekával delší dobu. Je mu připisována řada pochybení z posledních měsíců, které mediálně poškodily prezidenta. Ten za ně ovšem nemohl. Jde především o pozdní příjezd na pohřeb slovenského exprezidenta do Bratislavy, vyhrocení kauzy Brady kvůli Forejtovu mlžení a naposled chybná informace, že se americký velvyslanec Schapiro nezúčastnil oslav svátku 28. října na Pražském hradě, ve Vladislavském sále přitom seděl.

Devětatřicetiletý Jindřich Forejt byl šéfem hradního protokolu od dubna 2004. Obě volební období tak řídil protokolární náležitosti za prezidenta Václava Klause. Jeho nástupce Miloš Zeman si ho na Hradě ponechal. Počítalo se s tím, že by se měl stát českým velvyslancem ve Vatikánu. Prezident ho dokonce mimo zvyklosti jako možného budoucího ambasadora u Svatého stolce představil papeži Františkovi minulý rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…