VÍME PRVNÍ Spolupachatelé podvodu v Prostřenu chtěli do zastupitelstva za ČSSD

18.05.2017 14:07

VÍME PRVNÍ Dvojice Viktor Bošina a Linda Bernátová, kteří se účastnili dílu pořadu Prostřeno, ve kterém najatý herec Karel Ondrka simuloval mentální postižení, kandidovali v komunálních volbách v roce 2014 za sociální demokraty na Praze 9. Ukazují na to informace z obchodních rejstříků a kandidátní listiny sociálních demokratů pro posledních volby do zastupitelstev. Bošina a Bernátová se nyní na internetu stali terčem kritiky rozezlených čtenářů.

VÍME PRVNÍ Spolupachatelé podvodu v Prostřenu chtěli do zastupitelstva za ČSSD
Foto: YouTube
Popisek: Viktor Bošina

Českými bulvárními médii hýbe kauza pořadu Prostřeno z dílny televize Prima a najatého herce Karla Ondrky, který v něm měl předstírat, že je postižen Tourettovým syndromem: mentálním postižením, při kterém nemocní pociťují nezvladatelné nutkání k hlasitému vykřikování vulgarismů. To je často doprovázeno i nervovými tiky.

To, že byla akce smluvená dopředu, vyplynulo na povrch záhy. Až v posledních dnech se ale ukázalo, že v ní měl prsty známý mystifikátor a bavič Kazma. Celá kauza má ale další úroveň. Na sociálních sítích a v diskuzi pod stránkou pořadu se totiž rozezlení diváci začali navážet do dvojice Lindy Bernátové a Viktora Bošiny. Ti se prý k Ondrkovi měli chovat vysloveně hnusně a zároveň měli dávat záměrně nízká hodnocení jen proto, aby si ze soutěže odnesli výhru. Další vlnu kritiky si ale odnesli kvůli tomu, že podle svých slov o Kazmově podvodu věděli, a to již při natáčení pořadu. Alespoň tak o věci informoval český bulvár.  

Karel Ondrka

Redakce PL nicméně obdržela zajímavý tip od čtenáře, podle něj tatáž dvojice kandidovala za ČSSD v posledních volbách do zastupitelstva v roce 2014, a to v Kbelích na Praze 9 (dnes Praha 19). Informaci lze dohledat na kandidátní listině místní stranické organizace. Souvislostí je ale více, a to nejenom v povolání (Bernátová jako moderátorka, Bošina jako podnikatel/předseda představenstva) a věku. V podobném duchu například hovoří i obchodní rejstřík na kurzy.cz, podle něj totiž Bošina, kterému bylo v roce 2014 48 let, za ČSSD na Kbelích kandidoval, avšak mandát se mu získat nepodařilo. To ale ani Bernátové.

Lindu Bernátovou, která dříve působila jako lifestylová moderátorka a uspěla jako playmate pánského časopisu Playboy, se ParlamentnímListům.cz podařilo kontaktovat telefonicky. Na otázku, zda v roce 2014 skutečně na Praze 9 za ČSSD kandidovala, odvětila, že se k tomu nehodlá vyjadřovat. „Takže to nevyvrátíte ani nepotvrdíte?“ zazněla další otázka PL. „Přesně tak,“ odvětila Bernátová a odkázala redakci na svého manžela Viktora Bošinu. Toho se ale redakci prozatím zastihnout nepodařilo.

ČSSD: Nezaplatili poplatky. Vstoupili účelově 

Sociální demokracie nicméně informaci potvrdila. „Bernátová a Bošina byli na kandidátní listině za městskou část Kbely,“ sdělila ParlamentnímListům.cz Marcela Dudková, předsedkyně OVV ČSSD na Praze 9. Podle Dudkové byla zmíněná dvojice v řadách ČSSD. „Myslím, že vstoupili účelově, aby mohli kandidovat,“ sdělila Dudková. „Ta paní mi byla představena jako modelka, vzpomínám,“ sdělila PL Dudková s tím, že nějaké vzájemné sympatie tam nebyly. Bernátová a Bošina již ale prý v ČSSD nejsou. „Nezaplatili totiž členské poplatky a jejich členství zaniklo,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …