Všechny politiky očipovat, aby byli pod neustálou kontrolou. Nápad polského exprezidenta vyvolal zděšení

09.07.2014 18:12

JINÝMA OČIMA Evropa se musí postavit nové železné oponě, kterou staví Vladimír Putin – to jsou slova bývalého polského prezidenta a zakladatele hnutí Solidarita Lecha Walesy, která zazněla v nedělních Otázkách Václava Moravce. Mimo jiné však došlo i na téma nefunkční globální solidarity i krize kapitalismu a demokracie. A také na to, že by politikům měly být implantovány čipy.

Všechny politiky očipovat, aby byli pod neustálou kontrolou. Nápad polského exprezidenta vyvolal zděšení
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Tématem happeningu byl protest proti proti plošnému sledování obyvatelstva - INDECT.

Anketa

Nagyová vyvázla s podmínkou. Považujete trest za adekvátní?

hlasovalo: 12447 lidí

Podle Lecha Walesy se v současné době nacházíme v době očišťování se a přemýšlení o tom, kam dál. I kdyby se Evropa rozbila bez boje, vrátí se s vysokou pravděpodobností prý časem opět k podobnému společenství, jakým je Evropská unie. Upozornil však mimo jiné v tomto speciálním vysílání ČT přímo z Karlových Varů, kde byl představen životopisný film o něm, že v současné době prochází jistou krizí současná forma demokracie i kapitalismu.

„Politici kradou, podvádějí. Takovou demokracii lidé nechtějí. Je třeba to napravit, jinak se budeme setkávat s protesty a možná i revolucemi,“ varoval Walesa. Upozornil i na rizika, která v sobě skrývá bankovní sektor a která stála za spuštěním krize v roce 2008. Zdůraznil, že je třeba tlačit na to, aby bankovní sektor tyto krize nezpůsoboval i nadále, i když to bude značně problematické. Podle něj jsou lidé této doby příliš organizovaní, a nejsou tudíž připraveni na různé výzvy. Poté však pronesl velmi zajímavá slova, v kterých nabídl i značně kontroverzní návod na to, jak držet politiky pod kontrolou.

Čeká politiky čipování?

„Přemýšlejme nad tím, co způsobuje vznik krize. Tam, kde je mír a spravedlnost, tam se tyto krize starého typu dají předvídat a vyloučit je. Máme dnes tolik technologií, máme takové malé čipy, že ten, kdo chce být politikem, si nastaví nějaký čip, a všichni budou vědět, co dělá, všichni budou vědět, co páchá dobrého nebo zlého. A když tě chytí, že jsi někoho podvedl, tak se dá ten člověk odstavit od veškeré veřejné činnosti. Ale už bychom tyto technologie třeba měli zapojit do života. A pak můžeme hlídat úplně každého. Tato technologie nám umožňuje, abychom se chovali poctivě,“ míní Lech Walesa. Ke zklamání všech však bohužel za tímto jeho vyjádřením nenásledovala otázka, jak, kde a kdy by to mohlo začít být uváděno do reality.

I proto se ParlamentníListy.cz zajímaly u českých politiků, jak by se jim takový nápad líbil a zda by byli ochotni na něj přistoupit. I když jsme jich oslovily hned několik napříč politickým spektrem, zájem odpovědět projevili nakonec pouze dva.

Čeští politici? Je to nesmysl

„Je to nesmysl. Je třeba hledat správnou hranici mezi transparentností ve veřejném zájmu a právem člověka na soukromí. A politik je člověk. Takový krok by vedl k totální bulvarizaci politiky, protože přece každý má právo mít svá tajemství. Protikorupční opatření je třeba hledat jinde. Třeba v programu i jeho aplikaci v rámci Pirátů,“ reagoval na dotaz redakce bývalý šéf Pirátů Ivan Bartoš.

I Stanislavu Humlovi (ČSSD) připadá zřejmě myšlenka tak šílená, že odpověděl ParlamentnímListům.cz jen velice stručně: „Na nesmysly nemá smysl reagovat.“

Pravdou je, že zvěsti o tom, že existují plány, které povedou časem k tomu, aby lidstvo bylo označeno čipy, a tím pádem pod kontrolou, se v posledních letech objevují stále častěji. Teorie o tom, že se tak brzy stane realitou, vycházejí z teorií o snaze vybudovat Nový světový řád. Ten má podle konspirátorů za cíl plně ovládat lidstvo a mít ho zcela pod kontrolou. Ostatně, jde o myšlenku natolik silnou, že se velice často objevuje i v řadě filmů. V souvislosti s tím, jak se objevují podezření na uzavírající se kruh věčného šmírování občanů, pak je na místě ale připomenout i Orwellovu knihu 1984. Čipy v ní sice lidé nemají, ovšem totalitární moc je ovládá naplno.

Jiná literatura, která se zabývá konspiračními teoriemi, však o čipech hovoří poměrně jasně. Možná i proto, že v posledních letech jsou již nedílnou součástí našich životů, i když většinou zatím pouze u používání věcí osobní potřeby, ale také při práci, výzkumech.

Jan van Helsing o znaku medvěda a čárovém kódu

Německý autor konspiračních teorií Jan van Helsing ve svých dílech skládá mozaiky a fakta pečlivě a při čtení jeho knih nutí čtenáře nad tím, co předkládá, minimálně přemýšlet. Mimo jiné připomíná například to, že jedno proroctví indiánů kmene Hopi říká o budoucnosti toto: „Bez znaku medvěda nebude moci nikdo prodávat ani kupovat. Když se tento znak objeví, nastane prý třetí světová válka."

Může se na to pohlížet jen jako na nevinnou legendu, ale pokud porovnáte znak medvěda (tedy to, co vyryje svými drápy třeba na dřevěnou desku) s čárovými kódy, které známe ze současných obchodů – podobnost lze podle Helsinga nesporně najít. Když k tomu prý přičteme fakt, že indiáni nemohli mít samozřejmě před staletími představu, jak čárový kód může jednou vypadat, připustit se může to, že měli možná skutečně poměrně jasnou vizi. Od čárového kódu přitom pak už není tak daleko k tomu, aby označoval určitou osobu konkrétně…

Bez kódů nejsme již schopni existovat. Necháme si je časem i implantovat ?

Západní svět nyní bez čárových kódů už není schopen existovat. A proto se opravdu objevují stále častěji informace o tom, že kód budou v blízké budoucnosti nosit i lidé někde na těle pod pokožkou – například místo kreditní karty (zatím se používají například „jen“ hodinky, bezkontaktní karty či jiné předměty, ale... - pozn. red.).

Jelikož v úvodu Lech Walesa varoval též před bankovním sektorem, je třeba v těchto souvislostech uvést, že nejblíže k tomu, aby lidé možná dobrovolně souhlasili s nějakými čipy ve svém těle, může být potřeba financí – obchodů. Je to samozřejmě již poněkud z kategorie sci-fi, poněvadž významný polský politik hovořil pouze o tom, že by měli být z důvodu kontroly označováni čipy hlavně politici – ovšem... Zatímco bankéři zotročují svět úrokovým systémem, zamýšlejí podle některých teorií využít i možná uměle vyvolaného bankovního krachu (například pod hrozbou terorismu či hrozící války). To by jim podle teorie, kterou uvádí van Helsing, mělo pomoci k tomu, aby lidé dobrovolně vyměnili hotovostní platby a peníze za umělohmotné, za čipy. „Tím by se zvládl další milník na cestě k jedné nadvládě a Novému světovému řádu,“ upozornil tento autor kontroverzních knih.

Podle něj je tak blízko doba, kdy se naplní biblické proroctví uvedené ve Zjevení sv. Jana. Dává ho do souvislosti i s tajemným číslem 666.

Úryvek z knihy Zjevení sv. Jana:

…nechá dát znamení na pravou ruku nebo na čelo (čipy se nabíjejí střídáním tepla – a právě na těchto dvou místech lidského těla k němu dochází nejčastěji), takže nikdo nebude moci prodávat ani kupovat, nebude-li mít toto znamení – jméno šelmy nebo číslo jejího jména. Zde je zapotřebí moudrosti…


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …