Žádné kecy, řešte to! Bakalovi nájemníci dorazili k Babišovi a bylo hodně dusno

15.11.2013 11:11 | Zprávy

REPORTÁŽ Andrej Babiš rozbil stan u kruhového objezdu v Ostravě - Porubě. Otevřel tu i Farmu ANO s atrakcemi pro děti, aby poděkoval voličům za hlasy. Poslanci Moravskoslezského kraje se pak pustili do debaty s občany. Ta se vyostřila hlavně u kauzy bytů OKD.

Žádné kecy, řešte to! Bakalovi nájemníci dorazili k Babišovi a bylo hodně dusno
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš v Ostravě s Josefem Hájkem

Babiš svou povolební akcí trumfnul většinu dětských dnů, které se běžně pořádají. Ve své Farmě ANO nabídl dojení umělé krávy, pletení pečiva z kynutého těsta, ochutnávky všeho druhu a ze soutěží jste si mohli odnést i solidní štangli salámu. Vše ze společnosti Agrofert. Rozdávání dárků dětem bylo samozřejmostí. Takhle vypadalo odpoledne v Ostravě - Porubě u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Součástí akce, která měla být vyjádřením poděkování za hlasy voličů, byla i diskuse s občany ve vytopeném stanu. Tam se tísnily davy lidí hned úderem čtvrté hodiny, kdy měla beseda začít. Bohužel, Babiš se mírně zdržel, a tak se museli pustit do debaty místní poslanci ANO za Moravskoslezský kraj bez lídra.

Lidé doufají, že ANO bude jiné než ostatní

Debatu uvedl poslanec Josef Hájek. „Jsem velmi rád, že jste přišli. Vím, že jste zvědaví hlavně na pana Babiše, ale je v neustálém kole. Je velmi vytížený,“ uvedl Hájek na začátek. „Hnutí ANO není jen pan Babiš, i když je nejvíce viditelnou tváří. Je nás dnes celkem 47 poslanců,“ ujistil, ovšem místní občany příliš neuklidnil. Ti totiž vyčkávali příchod šéfa hnutí velmi netrpělivě. Přesto se nakonec spokojili alespoň s poslanci a pustili se do ostré diskuse. „Doufám, že nebudete takoví jako pánové z ODS, TOP 09 nebo ČSSD. K nim do poslanecké kanceláře se nikdo nedostane, ti přijímají jen své kamarády. Chtěl bych přesně vědět, kde budete mít kanceláře,“ ptal se jeden z občanů. „Všechno zveřejníme na internetu a v regionálním tisku. Budeme tu opravdu pro vás,“ ujistil Hájek, který také upozornil, že v nejbližší době bude jasné přesné rozdělení kanceláří pro všechny poslance a zmínil již i fungující kontaktní místa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…