Získali jsme svědectví o šokujícím chování policistů po dvou vraždách a sebevraždě v obci Líský na Kladensku

29.11.2020 5:30

Na začátku listopadu došlo v malé obci Líský u Slaného na Kladensku k dvojnásobné vraždě a sebevraždě. Pachatel, zaměstnanec vinařické věznice, zabil svou partnerku a její matku, nakonec popravil i sebe. Běsnění přežilo jen třítýdenní miminko, díky jehož ustavičnému pláči se na celou katastrofu přišlo. ParlamentníListy.cz však získaly svědectví místních, kteří redakci upozornili ještě na další nepochopitelné skutečnosti. Ty se netýkaly rodiny, ale zasahujících policistů.

Získali jsme svědectví o šokujícím chování policistů po dvou vraždách a sebevraždě v obci Líský na Kladensku
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Z obce Líský během zásahu

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí
„Jsme obec, která má sto obyvatel, všichni se tady známe. Byla to hrozně fajn ženská. Chodila na brigády, cvičila s dětmi na taneční soutěže. Fakt si to nezasloužila, víc k tomu říct nejde,“ řekl krátce po objevení těl Blesku starosta obce Štěpán Hon. Záchranářka Monika Vilímová, která z domu teprve několikatýdenní miminko vynesla, poté televizi popsala hroznou událost, na niž jen tak nezapomene. „Byl to jeden z nejnáročnějších výjezdů, který jsem na záchrance vůbec zažila,“ řekla. „Až když věděli, že je místo bezpečné a pustili nás dovnitř, tak jsme se dostali k miminku. Miminko bylo v pořádku, bylo vyčerpané, ale bylo zahřáté a vzali jsme si ho k prvotnímu ošetření do sanitky,“ uvedla.

O tragédii se napsalo mnoho materiálů, bylo také odvysíláno několik reportáží.

ParlamentníListy.cz ovšem získaly ještě jiný pohled na tuto hrozivou tragédii. A to hned od dvou místních obyvatel, kteří byli vyšetřování a příjezdu záchranných složek přítomni. Jejich identitu redakce zná, ale odhalovat ji nebudeme. Obě výpovědi kromě nepochopitelnosti spáchaného zločinu upozorňují na zvláštní chování policistů. Ti podle nich poničili, co mohli, aniž k tomu byl opodstatněný důvod.

„Všichni tady jsme byli překvapení ze způsobu zásahu policie. Vrata ke vjezdu na pozemek rozbili, ačkoli stačilo přelézt nízký dřevěný plot a vrata otevřít. Dveře do domu rozbili taky, možná měli strach, jestli tam ještě není nějaká nebezpečná osoba, ale proč rozbili okna, když v domě kromě miminka nikdo nebyl, je záhadou,“ uvádí jeden z místních. Druhý tato slova potvrdil. A přidal i další podivnosti kolem zásahu ozbrojených mužů.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí
„Ti policisté si snad vybíjeli mindrák, jinak tomu nerozumím. Potom, co přijela za pár dnů odtahovka, totiž vymlátili okna ještě u dvou aut. Jedno patřilo zavražděným ženám, druhé mrtvému muži. Normálně u toho auta stáli a z legrace vzali tyč a než se to auto dostalo na tahač, tak mu rozmlátili okno. My to vůbec nechápeme, proč to takto nevratně poškodili. O tom, že na místo přijeli dřív novináři než policisté, ani nemluvě,“ uvedl tento náš místní zdroj.

Informace jsme se snažili ověřit. Po urgenci ovšem Michaela Nováková z tiskového oddělení Středočeského kraje uvedla, že „celý případ převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, takže veškeré dotazy je nutné směřovat pouze tam“. Mluvčí GIBSu Nguyenová, jak se sama podepsala, pouze lakonicky uvedla, že „k této věci nebudeme poskytovat žádné informace až do skončení prověřování, které může trvat až několik měsíců“. Proč na místě policisté rozbíjeli, na co přišli, tak zůstává záhadou.

Mluvčí Nguyenová nebyla schopna ani zodpovědět, zdali o námi popsaném incidentu má, nebo nemá „policie policistů“ povědomí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …