Senát pořádá konferenci „Na prahu svobody. Vítězství 1945“

15.05.2015 20:26

Senát pořádá mezinárodní konferenci s názvem „Na prahu svobody. Vítězství 1945“, a to v úterý 19. května v rámci připomínkových akcí k 70 letům od konce druhé světové války. Tento významný mezník si senátoři připomínali při mnoha příležitostech včetně uctění památky obětí pražského povstání a zahraničních armád. Uspořádání mezinárodní konference pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha bude vyvrcholením oslav výročí konce války.

Senát pořádá konferenci „Na prahu svobody. Vítězství 1945“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Experti z USA (Paul Vincent), Ruska (Alexej Filitov) a Německa (Thomas Oellermann) připomenou v prvním bloku konference historické souvislosti konce 2. světové války, odpolední blok pak bude patřit českým historikům a akademikům. Témata jejich příspěvků najdete v přiloženém programu.

V rámci konference předseda Senátu Milan Štěch předá Stříbrné pamětní medaile Senátu účastníkům protinacistického a protifašistického odboje. V rámci zahajovací části konference vystoupí také předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier.

Konference začne v Hlavním sále Valdštejnského paláce v úterý 19. května 2015 v 9:30.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…