Většina Čechů souhlasí s Akreditační komisí. Plzeňská práva by rovnou zrušila

15.02.2012 17:23

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni podle osmi desetin Čechů ztratila svůj odborný kredit, a proto je dobře, že jí Akreditační komise udělila "ránu z milosti" v podobě neprodloužení akreditace magisterského programu a jiných dalších opatření.

Většina Čechů souhlasí s Akreditační komisí. Plzeňská práva by rovnou zrušila
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

Nadpoloviční většina obyvatel České republiky souhlasí s rozhodnutím Akreditační komise sankcionovat plzeňská práva, a to navzdory tomu, že tento krok chápou jako pro fakultu likvidační.

O skandály kolem univerzity se většina lidí zajímá a fakulta by podle většiny respondentů exkluzivního průzkumu společnosti SANEP by fakulta měla po devatenácti letech své existence skončit. Svůj odborný a morální kredit už totiž ztratila.

Celá zpráva ZDE

O plzeňských právech se mluví od roku 2009, kdy vyšlo najevo, že někteří studenti prošli rychlostudiem a pětiletý obor magisterského programu studia práv absolvovali v řádu měsíců. Akreditační komise v čele s politoložkou Vladimírou Dvořákovou dospěla k názoru, že se fakulta nedokázala ani po dvou letech zreformovat tak, aby mohla v dalších letech poskytovat kvalitní právní vzdělání, proto neobnovila akreditaci magisterského programu, který kvůli tomu skončí. Zároveň komise fakultě nedoporučuje přijímat studenty do prvního ročníku bakalářského studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…