ČEZ: Jeden Rosenbauer místo dvou Tater

19.12.2022 13:30 | Komerční článek

Jeden z nejmodernějších cisternových automobilů mají nově k dispozici hasiči Jaderné elektrárny Temelín. Nahradí dvě, skoro dvacet pět let staré, cisternové Tatry. ČEZ vozidlo pořídil za sedmnáct miliónů korun a pomáhat bude i v okolí elektrárny.

ČEZ: Jeden Rosenbauer místo dvou Tater
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Speciální cisterna Rosenbauer pojme 15 tisíc litrů vody a dva tisíce litrů pěnidla. Kvalitní a rychlý zásah umožňuje moderní čerpadlo o výkonu deset tisíc litrů za minutu a dvě proudnice. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí
Ze střešní, dálkově ovládané, mohou hasiči zasáhnout do vzdálenosti sto metrů, dosah proudnice z přední části vozu je sedmdesát metrů.

„Modernizací prochází nejen zařízení elektrárny, ale i výbava našich hasičů. Ti musí zasáhnout kdekoli v elektrárně do čtyř minut. Vedle toho jsou připraveni pomoci i v okolí elektrárny,“ uvedl Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Nová cisterna nahradí dosavadní dva cisternové vozy Tatra 815 z roku 1998. Přitom kapacita vodní nádrže zůstane velmi podobná. „Nová cisterna má například i třikrát výkonnější čerpadlo, to navíc umožňuje také vysokotlaké hašení.

Řada moderních prvků pomůže rychlejšímu a kvalitnějšímu zásahu a to je v kritické situaci vždy velmi důležité,“ poznamenal Petr Měšťan, ředitel bezpečnosti jaderných elektráren ČEZ.

Od roku 2016 jsou profesionální hasiči ČEZ zařazeni do takzvaného poplachového plánu Jihočeského kraje. Vyžaduje-li to především rychlost zásahu, může krajský hasičský dispečink právě temelínskou jednotku povolat. Ročně takto hasiči elektrárny ve svém okolí zasahují v jednotkách případů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…