Česká obchodní inspekce: Kontroly bowlingových stavěčů kuželek neprokázaly pochybení jejich provozovatelů

26.01.2021 13:30

Bowlingová hra je v ČR velmi populární sport, který vyžaduje pro jeho provozovatele plnění určitých technických, identifikačních a dalších kritérií.

Česká obchodní inspekce: Kontroly bowlingových stavěčů kuželek neprokázaly pochybení jejich provozovatelů
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Provozovatelé bowlingových drah musí dodržovat příslušné právní předpisy tak, aby nedocházelo k ohrožení zdraví a bezpečnosti spotřebitelů. ČOI v tomto roce vyhodnotila kontroly, které v rámci mezinárodní spolupráce uskutečnila v roce 2019. Provedla 34 kontrol a zjistila, že zákon o technických požadavcích nebyl porušen.

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí

Česká obchodní inspekce provedla v rámci mezinárodní spolupráce kontrolní akci zaměřenou na zmapování provozovaných bowlingových stavěčů kuželek a dodržování podmínek pro jejich uvádění na trh. Předmětem akce bylo zjistit, zda bowlingové stavěče kuželek dodávané na trh ČR splňují technické požadavky. Kontrolovanými výrobky byly provozované bowlingové stavěče kuželek, které zcela automaticky staví položené kuželky do svislé výchozí polohy.

Inspektoři ČOI uskutečnili celkem 34 kontrol, kdy u 31 provozovatelů, 1 dovozce a 2 dodavatelů zkontrolovali 44 typů - modelů výrobků, u který nezjistili žádná porušení zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky.

V rámci této kontrolní akce inspektoři požadovali u provozovatele bowlingových drah předložení všech dokumentů vztahujících se ke kontrolovanému výrobku. U většiny výrobků, z celkově kontrolovaných 44, již nebyla průvodní dokumentace k dispozici a chybělo částečně nebo zcela označení výrobku. Jednalo se zejména o výrobky starší 10 let, kterých bylo 28. Nepředložení průvodní dokumentace provozovatelem (návod k použití, ES Prohlášení o shodě) k již provozovanému výrobku a chybějící označení na provozovaném výrobku nelze považovat za porušení zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…