Olomoucká univerzita představila stovky oborů i nový vizuální styl

09.11.2014 16:20

Podzimní sezona veletrhů terciárního vzdělávání vyvrcholila posledním dnem brněnského Gaudeamu. Na stovce čtverečních metrů se čtyři dny prezentovala i Univerzita Palackého, na jejímž stánku se zastavilo přes deset tisíc zájemců o studium.

Olomoucká univerzita představila stovky oborů i nový vizuální styl
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nejvíce dotazů směřovalo tradičně na studenty a referentky z filozofické, lékařské a přírodovědecké fakulty. „Zájem o studium v Olomouci letos možná o něco vyšší než v loňském roce. Tomu odpovídá i vyšší návštěvnost Gaudeamu. Za první tři dny navštívilo pavilon G téměř dvacet pět tisíc středoškoláků z třetích a čtvrtých ročníků,“ uvedl vedoucí olomoucké výpravy Ondřej Martínek z oddělení komunikace.

Nový vizuál, nový stánek

Univerzita Palackého představila v Brně zcela nový stánek vycházející z nového vizuálního stylu. Ten se objevil již v průběhu října na veletrzích v Bratislavě a v Nitře, kde olomoucká univerzita oslovila přes deset tisíc slovenských uchazečů.

„S grafikou stánku korespondují i trička, jmenovky, propagační předměty a tištěné materiály. Je příjemné, že nám stánek chválí i konkurenční vysoké školy,“ prohlásil Martínek. Jeho radost zvyšovalo i to, že grafika i dispoziční řešení stánku je prací jeho kolegy Radima Měsíce. Během čtyř dnů se na stánku vystřídalo více než sedmdesát studentů a zaměstnanců univerzity.

Braillovo písmo i 3D piškvorky

Na veletrhu Gaudeamus se představilo všech osm fakult i popularizační aktivity. Mezi nimi také hlavolamy a hry z Pevnosti poznání. „Líbí se mi modrá grafika. Je to jednoduché, ale zároveň to přitahuje pozornost. Byla jsem u stánku tělesné kultury a vaše studentky byly milé a odpověděly mi na vše, co jsem potřebovala vědět,“ řekla Bára Přibylová z Kyjova.

Kromě stánku lákala univerzita uchazeče do Olomouce dvakrát denně také interaktivními prezentacemi v seminárních prostorách veletrhu, které navštěvují průměrně čtyři stovky zájemců. Prezentace Univerzity Palackého je zároveň pozvánkou na Den otevřených dveří, který se na pěti jejích fakultách koná v pátek 21. listopadu.

Letošní 21. ročník Gaudeamu po dvou letech překročí hranici třiceti tisíc lidí. Je největším veletrhem pomaturitního vzdělávání v Česku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…