Policie ČR: Gentlemanem silnic se stal motocyklový závodník z Liberce

22.08.2016 7:35

Na půdě Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku se uskutečnilo ocenění tzv. Gentlemana silnic, a to v rámci projektu České pojišťovny, na kterém se podílí také Policie České republiky. V pořadí již 116 gentlemanem silnic se stal motocyklový závodník z Liberce, který v polovině června zachránil život cyklistovi v obci Pstruží na Frýdeckomístecku.

Policie ČR: Gentlemanem silnic se stal motocyklový závodník z Liberce
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Poděkování a ocenění převzal z rukou zástupce Územního odboru Policie České republiky Frýdek-Místek pana plk. Mgr. Dušana Dzuby. Česká pojišťovna pak zachránce obdarovala tzv. „chytrým telefonem“.

Hojná účast zástupců médií signalizuje prestižnost akce, která je prioritně zaměřena na oceňování osob, kterým není lhostejný život a zdraví ostatních. Cílem projektu, který vznikl v roce 2004, je motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali a nebyli k sobě lhostejní. V rámci Moravskoslezkého kraje šlo již o dvaadvacátého oceněného gentlemana, který se nebál riskovat svůj život ve prospěch druhého.

Přáním všech zůstává, aby takto statečných a výjimečných osob stále přibývalo a jejich jednání bylo vzorem či motivací ostatním účastníkům silničního provozu.

Více informací o této akci naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…