Ředitelství silnic a dálnic nalezlo společnou řeč s Dětmi Země

30.08.2018 9:01

S cílem urychlit výstavbu dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic podepsaly dnes Ředitelství silnic a dálnic ČR a Děti Země kompromisní dohodu. Ředitelství silnic a dálnic ČR vyhoví některým zásadním připomínkám spolku v oblasti ochrany životního prostředí a spolek do týdne stáhne svůj rozklad proti vydání stavebního povolení.

Ředitelství silnic a dálnic nalezlo společnou řeč s Dětmi Země
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Zájmem Ředitelství silnic a dálnic je co nejrychlejší dostavba páteřní dálniční sítě. Je proto ochotno u dálnice D1106-1 přistoupit na zásadní návrhy Dětí Země, které důsledněji omezují negativní vliv výstavby a provozování této dálnice na životní prostředí a na přírodu a krajinu.

Generální ředitel ŘSD ČR Ing. Jan Kroupa: „Dali jsme přednost dialogu, diskusi před žalobami. ŘSD ČR je připraveno zohlednit a vyhovět připomínkám Dětí Země v oblasti minimalizace dopadů stavby na životní prostředí. Aby dálnice skutečně lidem a regionu pomáhala, ne ho poškodila. Už nyní můžeme připomínky Dětí Země právě v tomto ohledu hodnotit jako smysluplné a do stavby dálnice D1106-1 je úpravami zahrneme. A tím ji můžeme hned začít stavět, neboť mimo jiné odvede citelnou dopravní zátěž alespoň z těžce zkoušené Jaroměře.“

Předseda Dětí Země RNDr. Miroslav Patrik říká: „Určitě je lepší vést dialog a právě u dálnice D1106-1 se podařilo nalézt vzájemnou shodu. Naším zájmem je bdít nad některými velkými stavbami, které negativně ovlivní životní prostředí, aby byly schvalovány podle zákona a s ohledem na ochranu přírody a účast veřejnosti při rozhodování. Vážíme si proto vstřícného postoje ŘSD ČR a bude-li to možné, lze takto postupovat také u dalších staveb, jejichž povolování se aktivně účastníme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…