Senát zve na mezinárodní vědeckou konferenci ke 100 letům československé státnosti

21.09.2018 15:34

V rámci oslav stého výročí vzniku československého státu se bude v sídle Senátu Parlamentu ČR konat mezinárodní vědecká konference „Československo v proměnách Evropy 20. století“, kterou ve spolupráci se Senátem připravuje Akademie věd ČR.

Senát zve na mezinárodní vědeckou konferenci ke 100 letům československé státnosti
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Slavnostní zahájení konference se uskuteční v Hlavním sále Valdštejnského paláce (vstup recepcí C2) 25. září 2018 od 17.00 do 19.00 hod. S projevem vystoupí mimo jiné předseda Senátu Milan Štěch, předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová či předseda Slovenské akadémie vied Pavol Šajgalík. Součástí slavnostního zahájení budou přednášky historiků Roberta Kvačka a Dušana Kováče.

Na slavnostní zahájení naváže dvoudenní odborná konference, během které se bude pozornost badatelů soustředit na historické milníky, klíčové osobnosti a významné události Československa ve 20. století, a to z několika hledisek: politického, ekonomického a sociálně-kulturního. 

První přednáškové bloky budou zahájeny ve středu 26. září 2018 od 9.00 hod., probíhat budou současně v Jednacím sále (recepce A) a Hlavním sále Valdštejnského paláce (recepce C2). Druhý den konference bude pokračovat ve čtvrtek 27. září 2018 od 9.00 hod. programem v Jednacím sále a Frýdlantském salonku Valdštejnského paláce (recepce A). Bližší informace k programu odborné části konference naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…