Státní fond dopravní infrastruktury uvolnil celkem 250 milionů Kč na financování odstranění škod způsobených povodní a záplavo

20.07.2020 17:56

Státní fond dopravní infrastruktury poskytne obcím příspěvky na odstranění škod způsobených povodní nebo záplavou v červnu nebo červenci 2020 na dopravní infrastruktuře.

Státní fond dopravní infrastruktury uvolnil celkem 250 milionů Kč na financování odstranění škod způsobených povodní a záplavo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Státní fond dopravní infrastruktury uvolnil celkem 250 milionů Kč na financování odstranění škod způsobených povodní a záplavou na dopravní infrastruktuře v červnu nebo červenci v roce 2020 až do výše 100 % celkových uznatelných nákladů. Žádosti mohou předkládat obce či jejich organizační složky do 31. srpna 2020.

Výbor SFDI na svém zasedání dne 29. června 2020 schválil „Pravidla pro poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro rok 2020 obcím k financování odstranění škod na dopravní infrastruktuře způsobených povodní nebo záplavou v červnu nebo červenci 2020“ (dále jen „Pravidla), na základě kterých je možné financovat odstranění škod způsobených povodní a záplavou na dopravní infrastruktuře v červnu nebo červenci v roce 2020 až do výše 100 % celkových uznatelných nákladů schválené akce. Celkem je k dispozici 250 milionů Kč.

Předmětem financování jsou opravy nebo rekonstrukce cyklistických stezek, chodníků (nacházející se u silnice I., II. nebo III. třídy), přechodů pro chodce vč. jeho nasvětlení nebo světelného signalizačního zařízení, nástupišť autobusových zastávek, lávek a podchodů pro chodce, které navazují na chodníky nebo rekonstrukce nebo opravy lávek, mostů, podchodů nebo nadchodů v místě křížení s nadřazenou dopravní infrastrukturou.

Žádosti mohou předkládat obce či jejich organizační složky ve velmi zjednodušené elektronické formě – pouze vyplněný průvodní list žádosti a fotodokumentace povodní či záplavou poškozené dopravní infrastruktury v termínu do 31. srpna 2020. Podrobné informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …