Ústav pro studium totalitních režimů zve k účasti na projektu Solidarity Academy 2016

04.11.2015 21:32

Solidarity Academy 2016 - mezinárodní vzdělávací projekt pro mladé novináře/novinářky hledá účastníky/účastnice workshopu v únoru 2016.

Ústav pro studium totalitních režimů zve k účasti na projektu Solidarity Academy 2016
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Solidarity Academy (Akademia Solidarności) je mezinárodní vzdělávací projekt pro mladé novináře/novinářky a mediální analytiky/analytičky organizovaný pravidelně Evropským centrem Solidarity (Europejskie Centrum Solidarności) v Gdaňsku.

Cílem Akademie je rozvíjet historický a společenskovědní rozhled mladých novinářů/novinářek i jejich žurnalistické dovednosti. V duchu idejí polského hnutí Solidarita je důraz kladen zejména na téma svobody a možnosti demokratických společenských změn. Absolventi/absolventky předchozích workshopů Solidarity Academy dostávají příležitost publikovat články v časopise New Eastern Europe a na webovém portále Eastbook.eu.

Visegrádská spolupráce je tématem nadcházející, už dvanácté Solidarity Academy, která se koná ve dnech 21. – 27. února 2016 v Gdaňsku.

Hlásit se mohou novináři/novinářky ve věku 20-30 let ze zemí Visegrádské čtyřky (Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko). Z přihlášek organizátoři vyberou 16 úspěšných, kteří/které se zúčastní únorového workshopu v Gdaňsku.

Přihlášku vyplňte nejpozději 22. listopadu 2015:

Pracovním jazykem projektu je angličtina.

Organizátoři hradí cestovné do výše 100 euro a pobyt účastníků/účastnic akce v Gdaňsku.

Více informací naleznete na webu Solidarity Academy a na facebooku.

Předběžný  program Solidarity Academy 2016 najdete v příloze emailu.

S jakýmikoliv dotazy se obracejte na organizační tým: academy@solidarity.org.pl.

Organizátory a partnery projektu jsou: Europejskie Centrum Solidarności (Polsko), The Jan Nowak-Jezioranski College ve Vratislavi (Polsko), Fundacja Wspólna Europa (Polsko), Ústav pro studium totalitních režimů (Česká republika), Ad hoc (Slovensko) a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (Maďarsko).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.