V Madridu se demonstrovalo, španělská policie zatýkala. Bojí se okupace

13.05.2012 10:29

Desetitisíce Španělů podporujících takzvané hnutí nespokojených vyšly v sobotu večer do ulic Madridu, Barcelony, Bilbaa, Málagy a jiných měst na protest proti úsporným opatřením vlády a proti jejímu způsobu řešení ekonomické krize. V Madridu brzy ráno skončily demonstrace zatýkáním. V Madridu se protesty soustředily opět na náměstí Puerta del Sol, kde se lidé scházeli už loni na jaře a na podzim. Demonstrovat tam večer přišlo na 30 tisíc lidí.

V Madridu se demonstrovalo, španělská policie zatýkala. Bojí se okupace
Foto: worldwide.com
Popisek: V Madridu se demonstrovalo

Úřady akci povolily jen do sobotních 22:00 hodin. Když ráno na náměstí stále setrvávalo zhruba 500 lidí, kteří chtěli na místě zřídit stanový tábor, policie ho stejně jako okolní stanice metra uzavřela, a nejméně 11 lidí zatkla. 


Před rokem mladí demonstranti některá náměstí ve velkých španělských městech okupovali i několik týdnů. Tomu chce policie tentokrát zabránit. 


Španělsko má závažné hospodářské problémy a panují obavy, že by mohlo potřebovat pomoc podobně jako Řecko. Nezaměstnanost v zemi dosahuje téměř 25 procent a je nejvyšší v Evropě.

 
K prvnímu výročí vzniku hnutí nespokojených se manifestovalo také v Portugalsku a jinde v Evropě. 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …