„Stovky lidí. S chlastem v ruce, bez roušek, policajti stáli za rohem a kecali!“ Neskutečné FOTO ze stadionu Bohemky z tohoto víkendu

25.02.2021 4:40

Vláda na svém večerním zasedání chce opět požádat o prodloužení nouzového stavu. Je třeba zpřísnit opatření, pandemický zákon nestačí, řekl premiér Andrej Babiš (ANO). „Musíme odvrátit totální katastrofu, taková situace v zemi ještě nebyla,“ řekl ve středu mimo jiné premiér. Není prý možné, aby se 1. března vrátili do škol maturanti, podotkl. Za dramatický Babiš označil nárůst hospitalizovaných na JIP.

„Stovky lidí. S chlastem v ruce, bez roušek, policajti stáli za rohem a kecali!“ Neskutečné FOTO ze stadionu Bohemky z tohoto víkendu
Foto: zdroj PL
Popisek: Sledování fotbalu u vršovického stadionu Bohemians, sobota 20. února 2021

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí
A příčiny? Evidentní nekázeň a liknavost policie. ParlamentníListy.cz už několikrát upozornily na chebské vánoční trhy, kde si místní užívali všeobecného veselí, ačkoli všude jinde panovala přísná opatření a zákazy.

Další, zcela totožný a nepochopitelný incident se odehrál v sobotu u stadionu Bohemians Praha.

Dva z obyvatel, kteří žijí naproti stadionu, nám poslali několik fotografií. Z nich je patrné, že početný dav fandů hodlá sledovat zápas. Drtivá většina přítomných neměla roušky. Jeden z našich zdrojů dokonce vyfotil policisty, kteří všemu jen netečně přihlíželi.

„Dříve to nebylo tak masivní, teď je těch lidí hrozně moc, chlastají, mají po celou dobu zápasu alkohol v ruce, popíjejí navzájem, vždycky potom se rozejdou a zbude po nich strašný bordel. Cigarety, tráva, vajgly, sáčky, plechovky piva, lahve od tvrdého. Policajtů je tady pět a půl a neudělali vůbec nic, viděl jsem je celou dobu, jak stojí u auta za rohem,“ přiblížil pro ParlamentníListy.cz s tím, že na místě byly hned čtyři policejní antony.

Inkriminovaný den se ve Vršovicích odehrával zápas mezi Pardubicemi a Baníkem Ostrava, který „domácí“ Východočeši získali po výsledku 3 : 2 na svou stranu.

Dav lidí bez roušek, bez rozestupů a přítomná policejní hlídka…

Desítky lidí na pár metrech. A jedna jediná osoba má roušku.

Potvrzující záběry ze záznamu druhého zdroje.

Z konkrétního snímku je tato situace evidentní a nezpochybnitelná.

Na dalších snímcích a videích, které jsme obdrželi, je patrný i průběh zápasu.

Někteří z fandů, posilnění alkoholem, sedí v nedalekém parku a popíjejí dál.

„Situace v ČR může být dramatická také z tohoto hlediska, když vidíte, kolik těch lidí tam je, s kolika dalšími lidmi se sejdou. My raději chodíme venčit až večer, protože se bojíme nákazy, my dodržujeme vše a oni nemusejí?“ dodal smutně další muž, který shodou okolností bydlí v témže domě jako autor fotografií.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí
Doplňme, že protiepidemická opatření by večer mělo předložit Ministerstvo zdravotnictví. Podle premiéra Babiše se Česko víceméně vrátí k opatřením z období první vlny.

Úterní přírůstek potvrzených případů nákazy, 15 672, je šestý nejvyšší za rok covidu v ČR. Nejvíce za den přibylo 6. ledna – 17 764 případů. Hospitalizovaných sice mírně ubylo, ale pacientů ve vážném stavu je dál téměř 1 400.

Ministerstvo zdravotnictví v reakci na nepříznivý vývoj epidemie covidu-19 přichází taky s mimořádným protiepidemickým opatřením, které od čtvrtka 25. února stanovuje osobám nad 15 let povinnost nosit respirátor bez výdechového ventilu s filtrační účinností alespoň 95 procent podle příslušných norem (např. FFP2/KN 95), nebo dvě přes sebe přeložené zdravotnické obličejové masky ve vnitřních prostorech prodejen, provozoven služeb, mezinárodních letištích, MHD včetně nástupišť a čekáren a v motorových vozidlech, pokud v nich necestují osoby z jedné domácnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…