Absurdita roku skončí. Brigádníci budou muset k lékaři jen vyjímečně

27.11.2012 21:40

Brigádníci, kteří chtějí pracovat na dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, budou muset podstoupit vstupní zdravotní prohlídku patrně jen v případech, pokud by vykonávali rizikovou práci. Návrh novely zákona o specifických zdravotních službách v úterý poslancům doporučil schválit sněmovní zdravotnický výbor.

Absurdita roku skončí. Brigádníci budou muset k lékaři jen vyjímečně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Nutnost zdravotních prohlídek i pro brigádníky zavedla zdravotnická reforma platná od dubna. Opatření letos zvítězilo v anketě Absurdita roku.

Zdravotní výbor navrhl úpravu původní předlohy opoziční ČSSD, podle které by se tato povinnost zúžila opět pouze na pracovní poměr. Novela by navíc umožnila převážně zdravotnickým zařízením poskytovat prohlídky svým zaměstnancům prostřednictvím vlastního lékaře.

Znění předlohy, kterou v úterý doporučil ke schválení výbor, vychází ze samostatné novely koaličních poslanců v čele s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09). Předkladatelé ji podali později než poslanci ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…