Babiš padl. Do vedení FN Brno se stěhuje první politička ODS. Koučka bude dohlížet na IT

08.11.2021 10:15

Tématu Fakultní nemocnice Brno jsme se věnovali již několikrát. Mimo jiné jsme informovali o vztazích. „Hned několik kolegyň zmizelo, vyhodili je, protože si tam pak ředitel Štěrba obsadil své lidi, tak se o tom povídá,“ uvedl tehdy náš zdroj. Redakce byla nyní upozorněna na další personální změnu. FN Brno vyměnilo svého náměstka pro informatiku Tomáš Iránka za Alenu Řezníčkovou, členku ODS.

Babiš padl. Do vedení FN Brno se stěhuje první politička ODS. Koučka bude dohlížet na IT
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí
„Iránek byl donucen rezignovat, Štěrba otáčí. Poté, co se ukázalo, že premiérem bude Fiala, dosazuje pohlaváry z ODS,“ uvedl náš zdroj a my se ptali dál.

Jen připomeňme, že v čele FN Brno stojí od prosince 2019 onkolog Jaroslav Štěrba. Od roku 2003 byl přednostou Kliniky dětské onkologie FN Brno. Je proděkanem Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně a předsedou Pediatricko-onkologické sekce České onkologické společnosti.

Není to tak dlouho, co si Fakultní nemocnice Brno vyzkoušela, jaké je to fungovat bez IT poté, co se stala terčem rozsáhlého kybernetického útoku. Nemocnice přišla o část dat a škody dosáhly desítek milionů korun.

A právě s tím, aby se situace neopakovala, měl pomoct nový náměstek pro informatiku Tomáš Iránek. Jenže ve své pozici nevydržel moc dlouho. Jeho místo má podle našich informací obsadit Alena Řezníčková z ODS.

„Tomáš Iránek nebyl z funkce odvolán, nýbrž odstoupil sám. Pozici náměstkyně pro informatiku bude zastávat Alena Řezníčková, která v oblasti IT působí od roku 1992, a to především v oblasti kyberbezpečnosti,“ odpověděl nám vedoucí Centra komunikace Fakultní nemocnice Brno Václav Janištin.

Alena Řezníčková je od roku 2006 členkou ODS. Podle webových stránek strany vystudovala Fakultu stavební na VUT v Brně a později tamtéž na Fakultě podnikatelské a Nottingham Trent University absolvovala studium MBA.

 „Díky letité manažerské praxi jsem si uvědomila, že mě ze všeho nejvíce baví komunikace s lidmi. Proto mě oslovil koučink, kterému se věnuji stále hlouběji,“ píše Řezníčková na osobní webové stránce.

Naše redakce oslovila i Tomáše Iránka, avšak do vydání článku odpověď nezaslal. Důvody své brzké rezignace tak neobjasnil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…