Chybí sestry, chybí doktoři: Hradec Králové, Dvůr Králové, Trutnov, Jičín, Náchod

16.10.2020 11:07

Studenti medicíny, budoucí zdravotní sestry a ošetřovatelky – ti všichni by mohli v následujících dnech nastoupit do nemocnic a sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji. Ty aktuálně potřebují na výpomoc až 247 studentů. Hejtman Jiří Štěpán proto tento týden podepsal povolávací dokument, který zajistí studentskou výpomoc v boji s covidem-19.

Chybí sestry, chybí doktoři: Hradec Králové, Dvůr Králové, Trutnov, Jičín, Náchod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
Fakultní nemocnice Hradec Králové žádá o pomoc 100 studentů medicíny a 47 budoucích zdravotních sester. Oblastní nemocnice Náchod žádá 30 mediků a 30 zdravotních sester a Oblastní nemocnice Trutnov 20 mediků a 20 zdravotních sester.

„Dále jsem požádal ministerstvo zdravotnictví, aby na seznam zařízení, kam mohou studenti nastoupit, přidalo také nemocnice v Jičíně a ve Dvoře Králové nad Labem,“ doplnil hejtman.

V krajských nemocnicích chybí desítky zdravotníků z důvodu ošetřování člena rodiny i nemocenské a další desítky pracují v takzvané pracovní karanténě. Pomoc mediků a dalších studentů zdravotnictví je proto důležitá stejně jako na jaře. Tehdy takto v regionu vypomáhalo 119 studentů. Mezi ty kraj rozdělil finanční odměnu v součtu jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…