Lidi nad osmdesát budeme očkovat nejdříve na konci týdne, řekl středočeský radní, někdejší pracovník firmy Danone

17.01.2021 13:14

Senioři ve Středočeském kraji si musí na vakcínu zhruba týden počkat. Ve vysílání rádia Impuls to řekl tamní radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík. Podle něj ještě region nemá doočkovanou skupinu zdravotníků a pracovníků v sociálních pobytových zařízeních.

Lidi nad osmdesát budeme očkovat nejdříve na konci týdne, řekl středočeský radní, někdejší pracovník firmy Danone
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Lékař chystá očkovat proti koronaviru

Anketa

Kdo ze zpěváků anebo zpěvaček má vliv na Vaše postoje?

hlasovalo: 3939 lidí
Občané starší 80 let se tak sice můžou k vakcinaci přihlašovat, termíny na nejbližší dny ale v rezervačním systému nenajdou. „Máme otevřené sloty, ale zájemci nemůžou dostat termín dříve než pravděpodobně na konci týdne," poznamenal radní pro oblast zdravotnictví, který mimochodem není lékařem. Vystudoval na České zemědělské univerzitě.

Vytváření alternativního rezervačního systému Středočeský kraj neplánuje. „Věřím a doufám, že se celostátní systém podaří zprovoznit i s jeho návaznostmi do systému ISINu a ÚZISu. Umožňuje načítání anamnéz zájemců o očkování a do budoucna by to velmi zjednodušilo průchod zájemců těmi očkovacími místy," upřesnil.

Zhruba 131 tisícům lidí nad 80 let se povedlo zapsat do registračního systému. Konkrétní termín už zná zhruba 24,5 tisíce z nich a celkem je teď v Česku proti Covidu-19 naočkováno 105 167 lidí, uvedl premiér Andrej Babiš v sobotu.

Registrační systém pro očkování podle něj funguje dobře. „Problém byl na straně těchto nemocnic, ne na straně centrálního rezervačního systému, a tyto problémy se vyřešily,“ řekl premiér k informacím o problémech s objednáváním k očkování v některých nemocnicích. Při zahájení registrací nicméně systém zkolaboval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…