Praha zřídí ombudsmana trasování. Dá mu hned 100 tisíc na rozjezd

23.02.2021 23:00

Hlavní město poskytne finanční prostředky pro Hygienickou stanici. Ty hygiena využije k navýšení personálních kapacit pro trasování. Zřídí také pozici ombudsmana trasování, který bude řešit nesrovnalosti a stížnosti lidí. Celkem se bude jednat o 300 tisíc korun, 200 tisíc z toho bude směřováno na trasování, dalších 100 tisíc na zřízení funkce ombudsmana.

Praha zřídí ombudsmana trasování. Dá mu hned 100 tisíc na rozjezd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Magistrát hlavního města Prahy představil Mobilní laboratoř – nový krok v systému testování na onemocnění COVID-19

Anketa

Je dobře, že Roman Prymula odešel ze všech veřejných funkcí a nechce se vracet?

hlasovalo: 11677 lidí
Smyslem této pozoruhodné pozice je prý posílit důvěru Pražanů v trasování. Ve společnosti údajně stále převládá pocit, že nefunguje a hygiena nestíhá. Jak ale ukazují data z monitoringu, není tomu tak. Až 85 procent z pozitivně testovaných občanů kontaktuje hygiena do 24 hodin, stejně tak 95 procent jejich rizikových kontaktů.

„Nově zřizovaná funkce uvolní kapacity našich zaměstnanců pro trasování a pomůže veřejnosti vysvětlovat principy a metody práce hygieniků. V běžném provozu může docházet k některým nedorozuměním. Ombudsman trasování tak bezesporu přispěje ke zvýšení vzájemného porozumění mezi občany a hygieniky. Jeho hlavním posláním bude úsilí o zajištění bezproblémové komunikace mezi zúčastněnými stranami například při řešení obsáhlejších dotazů, stížností či žádostí nezávislou, klidnou a laikům srozumitelnou formou,“ sdělila ředitelka Hygienické stanice hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová.

Otázkou, na kterou však vedení Prahy neodpovědělo, bude známá skutečnost, že řada lidí hygieně úmyslně nebere telefon.

Kritici dále vyčítají absenci výrazných trestů pro ty, kteří nedodrží opatření. O na černo otevřených hospodách a restauracích nemluvě.

„Lidé by se neměli bát poctivě hlásit všechny své kontakty k trasování a předcházet tak šíření onemocnění covid-19 zejména teď, když se Českem šíří velmi infekční britská mutace," zamyslel se primátor Hřib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…