„Chovancova“ pojišťovna šoupla 350 tisíc neziskovce vydavatele Deníku Referendum Jakuba Patočky

31.08.2017 13:32

Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR poslala statisíce korun na propagaci konference v Ivančicích. Jak nyní zjistil server Seznam Zprávy, konference je obestřena tajemstvími.

„Chovancova“ pojišťovna šoupla 350 tisíc neziskovce vydavatele Deníku Referendum Jakuba Patočky
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

Pojišťovna uzavřela smlouvu na propagaci se spolkem Centrum pro média, ekologii a demokracii loni v prosinci. Letos v březnu se pak měla konat v Ivančicích na Brněnsku konference, kde měla být tato resortní pojišťovna propagována. A to za 350 tisíc korun bez DPH. 

Místo konání ani účastníky konference však centrum nechce prozradit a starostka Ivančic si například na žádnou takovouto akci nevzpomíná. Konference měla nést název Zdravotní péče v sociálně zranitelných oblastech. Ze smlouvy pak nelze vyčíst ani to, kdo ji za pojišťovnu podepsal, i z toho důvodu je tak v rozporu se zákonem.

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

Původní text ZDE

Pojišťovna se podle mluvčí Hany Kadečkové celou věcí zabývá. „Z kontroly vyplynuly pochybnosti vztahující se k uvedené záležitosti. V případě prokazatelného zjištění pochybení ze strany spolku budeme vynaložené prostředky vymáhat zpět, a to i soudní cestou,“ zmínila Kadečková. Centrum pro server Seznam Zprávy uvedlo, že peníze již byly pojišťovně ve středu vráceny.

Zajímavostí bezesporu je to, že místopředsedou spolku je člen ČSSD a vydavatel internetového Deníku Referendum Jakub Patočka. Ten informacemi podle svých slov nedisponuje, členka spolku Gaba Khazalová pak uvedla, že nemůže sdělit konkrétní prostor konání konference, protože sám provozovatel zařízení si nepřeje to v médiích zveřejňovat. „Část účastníků si také přála anonymitu, takže konkrétní jména vám nemůžu sdělit,“ dodala Khazalová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…