„Jsou normální?!“ Okamura vypustil výbušné video k vládě

29.01.2022 21:18

„Jsou normální?“ Předsedovi SPD Tomiu Okamurovi už došla trpělivost s vládou Petra Fialy. Na twitter umístil video, v němž kritizuje vládu, že se nezabývá klíčovými tématy, jakými jsou například zdražování a energetika, nýbrž „nesmysly“.

„Jsou normální?!“ Okamura vypustil výbušné video k vládě
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

„Lidem se všechno zdražuje, strmě zdražují energie a potraviny. A nová Fialova vláda ve Sněmovně celý leden jako prioritu řeší zavedení korespondenčních voleb, které umožní manipulace a podvody. Jelikož se vláda bojí, že už příště u voleb neuspěje,“ říká šéf hnutí SPD, které ve Sněmovně jednání o korespondenční volbě blokuje.

Naopak vládní poslanci útočí na Okamuru, že on je tím, kdo se korespondenční volby bojí, protože u krajanů v zahraničí se mu dlouhodobě nedostává příliš podpory.

Kritizuje kabinet za to, že řeší zavedení nového pandemického zákona. „Aby jím omezila další ústavní práva a svobody občanů,“ upozorňuje.

Co mu přijde naprosto kuriózní, že v době, kdy zemi zmítá řada krizí, vláda pracuje na soutěži o národního ptáka. „Jsou normální? Připadá vám chování této vlády v pořádku?“ zakončuje Okamura své krátké twitterové video výzvou k diskusi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…