„Lokaj“ Dienstbier šokoval. Kvůli němu bude ohrožen i váš majetek, varují pravičáci

30.01.2014 15:00

Ministr nastupující vlády Jiří Dienstbier z ČSSD se ve čtvrtek nechal slyšet, že jeho prioritou je zrušení výjimky, kterou pro nás v roce 2009 vyjednal prezident Václav Klaus. Ta garantovala i to, že nedojde ke zpochybnění Benešových dekretů. Pokud by výjimka byla zrušena, mohl by být ohrožen majetek českých občanů, varuje Česká Suverenita.

„Lokaj“ Dienstbier šokoval. Kvůli němu bude ohrožen i váš majetek, varují pravičáci
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nezvolený Jiří Dienstbier na 37. sjezdu ČSSD

„Jsem zděšena snahou českého ministra znejistit desítky tisíc obyvatel v českém pohraničí, kteří se po případném zrušení této výjimky budou oprávněně obávat o střechu nad hlavou. Je naprosto nezodpovědné zahrávat si s osudy lidí, jejichž rodiče a prarodiče přišli dosídlit pohraničí, aby tak pomohli celé naší válkou poničené vlasti. Mezi nimi byli i tisíce volyňských Čechů, kteří se vrátili do staré vlasti. Válečné hrůzy na východní frontě, které je připravily o jejich domovy v roce 1941 a pak v roce 1944 hladomor a další hrůzy spojené s druhým přechodem fronty, jsou pro dnešní mladé lidi již něčím zcela nepředstavitelným,“ prohlásila předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Ať řeší otázku nepřizpůsobivých

„Chce-li se pan ministr Dienstbier nesmazatelně zapsat do učebnic politologie, měl by napřít svou energii do řešení problematiky nepřizpůsobivých. Ponoří-li se hlouběji do této problematiky, jistě brzy pochopí, že zde má prostor na mnoho let, aby prokázal své mimořádné schopnosti,“ uvedla.

Podle České Suverenity by si naopak zasloužila zrušení Lisabonská smlouva. „A pokud by chtěl pan ministr usilovat zrušení nějaké legislativy EU, pak mu nabízíme spolupráci při rušení celé Lisabonské smlouvy, protože ta likviduje suverenitu České republiky a předává ji do rukou úředníků v Bruselu. Pak by byl opravdovým českým ministrem. Ale po tom pan Dienstbier asi netouží, v lokajském předklonu před Bruselem se mu zjevně lépe dýchá,“ ukončila předsedkyně České Suverenity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…