„Lže, lže a lže.“ Pavel a Nerudová: Přituhuje

21.11.2022 9:42 | Ze sítí

Kandidáti na prezidentský úřad, mezi kterými budeme začátkem příštího roku volit, se předhánějí v tom, která z významných osobností českého politického, uměleckého či společenského života jim vyjádřila podporu. Výjimkou není ani generál ve výslužbě Petr Pavel. Ten se nyní pochlubil např. podporou Michaela Žantovského. Na sociálních sítích ale zuří boj mezi tábory generála Pavla a Danuše Nerudové. Oba dva jsou však doporučováni koalicí SPOLU. Kdo se bude smát nakonec?

„Lže, lže a lže.“ Pavel a Nerudová: Přituhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský

„Petr Pavel je myslím objektivně velmi dobrý kandidát na funkci hlavy státu. Samozřejmě bude muset své ambice obhájit v kampani, což bych řekl, že se mu zatím daří. Nebudu skrývat, že podporuji hlavně jeho,“ citoval právě na sociální síti Facebook Petr Pavel svého podporovatele Michaela Žantovského.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

A proč si Žantovský myslí, že by byl Pavel dobrým prezidentem?

Důvodů je prý celá řada a můžeme si je zrekapitulovat za posledních 30 let jeho kariéry, Žantovský si ale podle vlastních slov dovolil vypíchnout Pavlovu reakci na dopad dvou raket na území Polska.

„Celá řada ostatních politiků i protikandidátů generála Pavla v prezidentské volbě reagovala nesmírně rychle, a jak se později ukázalo, tak i nesmírně nepřesně,“ všiml si Žantovský.

Generál Pavel podle něj reagoval sice o něco později, ale velmi uvážlivě a s chladnou hlavou, jasně řekl, že nejprve potřebujeme získat všechny informace a pak je vyhodnotit, než můžeme vynášet nějaké kategorické soudy.

„To je v dnešní době od člověka, který by se mohl stát nejvyšším velitelem ozbrojených sil, uvážlivost, kterou bych tam očekával a přál si ji. Protože udělat v kritickém okamžiku chybu může mít vážné následky,“ je si jistý Žantovský.

Dodejme, že podobné chyby, jako se dopustila spousta dalších kandidátů na prezidenta včetně další z favoritek Danuše Nerudová, když se velmi zbrkle a konfrontačně vyjádřili ke složité mezinárodní situaci v Polsku, se nedopustil ani Andrej Babiš. Také on si nechal odstup a vyjádřil se s chladnou hlavou a k věci.

Jak bylo řečeno na začátku článku, na sociálních sítích se poslední dobou se stále rostoucí intenzitou střetávají tábory právě generála Pavla a bývalé rektorky Nerudové.

Důkazem budiž příspěvek známého klimatického aktivisty a bojovníka za práva LGBT+ menšin Kryštofa Stupky. Ten na svůj profil napsal jakýsi vzorek komunikace zastánců a odpůrců obou kandidátů.

 

„Danuše: jede autem/jde v průvodu a twitter zuří (použil k tomu emotikony – pozn. redakce).“

„Petr Pavel: má minulost KSČ a ještě k tomu mlží, ne-li lže a twitter salutuje (opět emotikony)“.

Na to zareagoval Marek Gajoš – člen TOP 09, člen TOP Týmu, dobrovolník/koordinátor prezidentské kampaně za okres Hodonín v týmu Danuše Nerudové, dobrovolník koalice SPOLU. Ten nehledě na to, že právě koalice SPOLU vyjádřila svoji podporu jak Danuši Nerudové, tak Petru Pavlovi, zvolil velmi ostrý tón a závažná obvinění právě vůči generálu Pavlovi.

Dokonce o něm napsal, že lže 24 hodin denně a sedm dní v týdnu a že o Pavlovi má zakázáno psát cokoli špatného, což svým tweetem evidentně porušil.

„Lže 24/7, ale podle lidí o něm nemůžeme nic špatného napsat, jinak se jedná o hnusnou kampaň od Nerudové a Pavel má taky šanci porazit Babiše, takže musíme dělat, že na něm není nic špatného, ??jinak pomáháme Babišovi,“ napsal Gajoš rozhořčeně.

 

Odpovědí mu mimo jiné byl příspěvek diskutéra, který zřejmě sympatizuje s generálem Pavlem a který poukázal i na další možné skvrny v minulosti kandidátky Nerudové.

„Možná by bylo fajn, kdyby i vaše kandidátka odkryla karty a myslím si, že by nemusela hovořit o vazbách jejího otce na STB, ale klidně o průserech na Mendlovce za jejího působení, o exekučním byznysu a státních zakázkách. Generál byl 4 roky v KSČ a pak...? Máte na něj něco?“

Faktem je, že souboj v rámci koalice o to, kdo je lepším kandidátem, zda Nerudová či Pavel, není to, co se týmu SPOLU povedlo a může se ukázat, že jejich podpora více kandidátům byla ve svém důsledku kontraproduktivní. Oba tábory na sebe tahají špínu a lze konstatovat, že to nepomáhá ani jednomu z nich.

Vzpomeňme na staré české přísloví „Když se dva perou, třetí se směje“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…