„Můžeme získat mozky ze Slovenska,“ radovali se. Ale přišla sprcha

04.03.2024 11:40 | Monitoring

Po podzimním vítězství Roberta Fica na Slovensku probublává nespokojenost. Ta část společnosti, která si Ficovo vítězství nepřála, občas protestuje a od podzimu dává kontinuálně najevo nespokojenost. Ekonomičtí publicisté Miroslav Motejlek a Petr Skočdopole mají za to, že ze Slovenska může odejít nemalá část „mozků“, čehož by Česko mohlo využít. Jenže pak tu jsou čísla, která naznačují něco jiného.

„Můžeme získat mozky ze Slovenska,“ radovali se. Ale přišla sprcha
Foto: Facebook
Popisek: Slovenský premiér Fico oznamuje, že jeho vláda pokračuje v uplatňování zákazu dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny

Slovenská společnost je rozdělená. Větší část společnosti stojí za premiérem Robertem Ficem, který na podzim 2023 vyhrál volby s heslem „Už ani náboj Ukrajině“ a část se staví proti Robertu Ficovi a jeho cestě, kterou Slovensko vede.

Ekonomičtí publicisté Miroslav Motejlek a Petr Skočdopole mají za to, že ze Slovenska může odejít nemalá část nespokojených lidí a Česko by toho podle nich mělo využít. „Z odchodu elit a především budoucích elit ze Slovenska, by Česká republika mohla významně profitovat. Ten odchod je neodvratný,“ poznamenali pánové na sociální síti X. Česká republika podle jejich názoru může získat „značnou část mozků“.

Z odchodu elit a především budoucích elit ze Slovenska, by Česká republika mohla významně profitovat. Ten odchod je neodvratný ... půjdou tam i onam, ČR může získat značnou část mozků,“ napsali pánové. „Těmi elitami jsou myšleni především odborníci, šikovní lidé = profesionálové ve svých oborech,“ dodali posléze k tématu.

Nastane slovenský exodus?

Nastane slovenský exodus?

Profesionální volební sázkař Michal Sirový tuto úvahu zpochybnil.

„K možnému odcházení slovenských elit do Česka kvůli tamní politické situaci bych měl pár poznámek.

sněmovní volby 2017: 38 % pro demoblok

sněmovní volby 2021: 44 % pro demoblok

aktuálně v průzkumech: 40 % pro demoblok

V Česku to drží pohromadě instituce a štěstí. Zatím…“ poznamenal v narážce na fakt, že většinové slovenské mínění je zkrátka jiné.

Nastane slovenský exodus?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

JEN TO NE !! PROBOHA!! Co se týče progresivistických "mozků", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 04.03.2024 12:51:53
máme tu zoufale přeelitováno, víc už nemáme kam dát a vytvářet pro levoruké, hlouposti neustále žvanící liberály další nevládní (tentokrát slovenské) organizace a think-tanky je nad síly tohoto národa. Duševní i ekonomické. Doufám, že k nám nechtějí emigrovat Šimečka a ta otylá prezidentka po skončení mandátu, propánakrále, ještě je mít v televizi furt. Máme málo vlastních blbů? Stačí ze Slovenska Vašáryová, aby měl člověk zkažený den.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…