„Oni ještě zničí spoustu věcí.“ Trump odhalil podezření

20.03.2024 11:43 | Monitoring

Volby v letošním listopadu budou podle Donalda Trumpa ty nejdůležitější v celé historii USA. Obává se ale, že „destruktivní a nekompetentní“ Joe Biden do té doby ještě zničí spoustu věcí. I o tom hovořil v rozhovoru s Nigelem Faragem, někdejším lídrem britské kampaně za brexit. Za Bidenem podle něj jde jak válka na Ukrajině tak terorismus v Izraeli, za něj se takové věci neděly. A promluvil i o „černých pasažérech“ v NATO. To je ale podle něj v podstatě skvělou organizací, jen si musí členové platit své účty.

„Oni ještě zničí spoustu věcí.“ Trump odhalil podezření
Foto: Screen Youtube
Popisek: Nigel Farage a Donald Trump

Pokud vyhraje Trump, hodí nás přes palubu a NATO se rozpadne. I tato slova bylo možné v posledních dnech zaslechnout od evropských politiků v reakci na slova bývalého prezidenta a lídra primárek Republikánské strany, že není samozřejmé, že by USA pomohly zemím, které si v NATO neplní své závazky.

Slova, která řekl nyní v rozhovoru s britským euroskeptikem Nigelem Faragem na kanále GB News, podle mnohých budou mít uklidňující účinek. Trump uvedl, že je „oddán“ Severoatlantické alianci a že USA pod jeho vedením „na sto procent zůstanou v NATO“, pokud s nimi Evropané budou hrát fér.

„Já si vzpomínám, když jsem jako prezident poprvé přijel na setkání NATO. A oni se mě klidně zeptali: A když neplatíme tak, jak máme, budete nás chránit proti Rusku? A já jim na to povídám: Když neplatíte svoje účty, tak jste delikventi. A najednou do pokladny začaly plynout stovky miliard,“ vzpomínal.

„Bush k nim vždycky měl projev, Obama k nim měl projev, a k ničemu to nevedlo. Pak jsem přišel já a generální tajemník Stoltenberg mi povídá: Já tomu nemůžu věřit, oni vážně začali platit. Takže díky mě se NATO stalo silnějším,“ uvedl Trump.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53648 lidí

Po jeho odchodu ale prý platební morálka Evropanů opět klesla.

USA podle Trumpa budou v alianci rády platit svůj „spravedlivý podíl“.

„Víte, my v NATO máme mezi sebou velký a krásný oceán,“ rozpovídal se o severoatlantické vazbě. Rozhovor se konal na pobřeží krásného oceánu ve floridském Trumpově resortu.

Připustil ale, že mezi členskými státy je také „oceán problémů“.

A k řadě z nich podle něj přispěla i administrativa prezidenta Bidena.

„Kdyby nebylo zvolení Bidena, nebylo by Ukrajiny, nebylo by ani útoku na Izrael 7. října,“ pravil Trump sebevědomě.

Za sedm měsíců ještě můžou zničit hodně věcí...

„V roce 2020 se děly moc ošklivé věci, a nenecháme je opakovat,“ ujistil Trump ohledně minulých voleb, po kterých se stal prezidentem Joe Biden, který má být Trumpovým soupeřem i letos.

„Pod tímhle prezidentem, nejhorším v historii, je v naší zemi všechno špatně,“ říká Trump. Tématem samozřejmě byla migrace, která podle bývalého prezidenta probíhá naprosto bez kontroly a v největším chaosu za celou historii.

Brit Farage se zajímal také o americké osudy „rodiny, co nikdy nesleze z titulků“, prince Harryho a jeho manželky Meghan. S nadsázkou se kritika migrace ptal na tohoto „přistěhovalce“, který se ve své knize přiznává ke konzumaci kokainu a dalších drog, což je u normálního smrtelníka důvod pro neudělení víza.

„Já si hlavně myslím, že se choval velmi neuctivě ke své babičce, kterou já jsem vždycky obdivoval,“ vzpomínal Trump na setkání s královnou Alžbětou. „Já si myslím, že tihle dva jí zlomili srdce, i když by to nikdy nepřiznala,“ dodal.

Trumpův ostrý postoj k migraci ale prý rozhodně neznamená, že by chtěl jen zavírat. Připomněl, že hispánská menšina, která byla vždy považována za voliče demokratů, postupně začíná přecházet k republikánům. A podobné trendy lze pozorovat i u černošské komunity. „Já jsem jim dal šanci. Hodně na tom zapracoval senátor Tim Scott z Jižní Karolíny, který pomohl realizovat projekt Oportunity Zones, udělali jsme trestní reformu, dali jsme na tyto projekty peníze univerzitám. Tohle nikdo před námi takto nedělal,“ rozpovídal se Trump.

Biden nyní proti Číně navazuje blízké vztahy s Austrálií, kterou mimo jiné vyzbrojil americkými ponorkami. Australský velvyslanec v USA, bývalý labouristický politik Rudd, nazývá Donalda Trumpa jako „zrádce Západu“.

„No já jsem slyšel, že tento pán není tou úplně nejzářivější žárovkou,“ poznamenal Trump.

Prezidentská kampaň podle něj běží uspokojivě, i když musí čelit hoře soudů, které jsou podle něj produktem „naší křivé justice“. Připomněl případ z New Yorku, kde angažovaný soud rozhodl potrestat jej vysokou pokutou za to, že před bankou nadhodnocoval majetek své společnosti. Nyní podle něj mnoho podnikatelů raději stěhuje své sídlo z této podivné jurisdikce, kde by mohli být popotahováni úplně stejně.

5. listopad bude nejdůležitějším datem v celé historii USA. Ale pokud máte tak destruktivního a nekompetentního prezidenta, jako je tento, je sedm měsíců ještě strašně dlouhá doba na zničení mnoha věcí,“ skončil s obavami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …