„Oni si myslí, že mohou vše.“ Nemohou. Klaus zúčtuje s novináři. Věc, kterou ještě neudělal

29.05.2021 6:45

Europoslanec ODS Jan Zahradil se zastal Václava Klause. Aféra kolem tzv. „ruského“ dluhu je podle něj výmysl. Podle politika je také nebezpečné vyřizovat si účty s Klausem a Zemanem, protože pak může dojít i na ikonu Václava Havla. Na povrch vyplynuly také pracovní metody některých novinářů z Aktuálně.cz a padla slova o gestapu a zrůdách. Dotyční se totiž převlékali za komisaře sčítání lidu, tvdí mluvčí Institutu Václava Klause. A má uložené video.

„Oni si myslí, že mohou vše.“ Nemohou. Klaus zúčtuje s novináři. Věc, kterou ještě neudělal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14841 lidí
Europoslanec Jan Zahradil se vyjádřil ke kauze tzv. „ruského“ dluhu, který se týkal údajné půjčky komunistického Československa Sovětskému svazu v hodnotě miliardy korun, která měla být dohodnuta vládou Ladislava Adamce těsně před listopadem 1989. Hospodářské noviny nedávno upozornily na to, že tehdejší novopečený ministr financí Václav Klaus již domluvenému převodu peněz nezabránil.

Tato kauza byla podle Zahradila již z několika zdrojů spolehlivě zpochybněna. „Jen slepý by neviděl, že tahle detektivka byla samozřejmě napsaná přesně tak, aby v současné atmosféře, zjitřené stihomamem a špionománií, přiživila zkazky o Klausovi a Zemanovi coby ruských agentech, a tedy o Prognosťáku jako rezidentuře KGB,“ napsal politik.

„Musím říci, že se novinářům z Economie dost divím, že pokračují v těchhle dekonstrukcích polistopadového vývoje a dál přikládají pod kotel konspiračních teorií. Rozjede se to totiž směrem, který se jim nebude líbit, ale už ho neovlivní. Tahle mediální snaha vyřídit si jednou provždy staré účty s Klausem a Zemanem a totálně je dehonestovat nemůže totiž časem pokračovat jinak než následnou dehonestací celého 17. listopadu jako nějaké předem připravené hry východních i západních tajných služeb a vyvrcholit dehonestací ikonické figury Václava Havla a jeho tehdejšího okolí coby pouhých loutek v této zpravodajské hře,“ domnívá se Zahradil.

Mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka se v diskusi pod Zahradilovým příspěvkem vyjádřil následovně: „Požádali jsme (zatím) o osobní veřejnou omluvu J. Maška (šéfredaktora HN) i celého listu Václavu Klausovi. Zítra zveřejním dopis, který odešel jak jemu, tak celému Představenstvu i Dozorčí radě vydavatelství Economia. Omluvit by se měla i všechna ostatní média, která tuto nehoráznou lež slepě převzala...“

Zmínil také novináře serveru Aktuálně Adélu Jelínkovou a Lukáše Valáška. Ti při své práci podle Macinky užívají doslova gestapácké metody. „Například když se Valášek s Jelínkovou vydávali za komisaře Sčítání lidu 2021 a odůvodňovali to ‚veřejným zájmem‘. Myslím, že paragraf, který podobnou činnost ‚odměňuje‘ výletem na Bory až na dvě léta, se jmenuje ‚Přisvojení pravomoci úřadu‘. Oni si myslí, že je jim vše povoleno. Není...! Tímto dávám trochu návod jak na trestní oznámení na tyhle dvě zrůdy komukoliv, kdo by se o to chtěl pokusit, a zároveň podnět pro posouzení policií anebo státním zástupcem, čte-li to někdo z nich,“ napsal mluvčí IVK.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…