„Proberme se.“ Černý odhodil rukavice. Agresor je jasný, my se musíme připravit

28.02.2022 10:16 | Ze sítí

K ruské válce proti Ukrajině se vyjádřil i prezident Liga LIBE Pavel Černý. A právě za tuto organizaci vyslovil jasný postoj, neboť k tomu byl mnohými vyzýván. Tedy: Válka na Ukrajině je bezpochyby agresí Ruska vůči Ukrajině. A na pozadí této skutečnosti je záhodno udělat některá opatření. Černý tak vyzývá politiky: „Proberme se.“ Připomíná, že v situaci nynějšího fatálního ohrožení Evropy je zde efektivní prostředek - branná příprava. Vyzývá, aby tento nebyl dehonestován termíny jako je „militarizace“.

„Proberme se.“ Černý odhodil rukavice. Agresor je jasný, my se musíme připravit
Foto: Archiv PČ
Popisek: Prezident spolku LIGA LIBE Pavel Černý, pplk. v.v.

Na dotazy, které se v posledních dnech vzedmuly, měl Černý na Facebooku jasnou odpověď. „Takže, jako nám všem je nepochybně jasné, při kom se má stát, když vás a vaši rodinu někdo napadne se zbraní třeba na ulici, je snad jasné, jaký názor máme na současné dění. A jako nezkoumáme v případě toho zmíněného kriminálníka, co vám na ulici či doma usiluje o peníze a možná i bezživotí, zda měl třeba těžké dětství, tak nyní nehodláme ani zkoumat, z jakého prý důvodu nyní někdo na východ od nás bombarduje raketami a dělostřeleckými granáty civilní obyvatelstvo suverénní země, v té ani nevyhlášené, hrůzné válce. Prostě, Ukrajina se stala cílem agrese, brání se. A Rusko je zde útočníkem, basta fidli,“ shrnul celkem jednoznačně svůj postoj k současnému válečnému konfliktu. Pokud se prý někdo domníval, že být kritický k nápadům a direktivám z Bruselu se rovná být zároveň fanouškem Ruska, velmi se spletl. 

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí

Černý také připomněl, co je cílem Liga LIBE: „Protože je prvotním cílem a posláním naší Liga Libe mít naší zem co nejbezpečnější, pro nás a naše potomky, snažili jsme se a budeme se i nadále snažit o toto co nejvíce i do budoucna. Tedy tlačit na to, aby naši občané měli i nadále možnost vlastní oprávněné a efektivní obrany, jakož měli za všech okolností garantováno právo na zbraň či sebeobranný prostředek. A též měli, zvláště ve svém domově, legislativně zvýšenou možnost své spravedlivé obrany, tedy podporu tzv. doktríny ‚Můj dům, můj hrad‘“ Zároveň ale vyslovil naději, aby se v podobném duchu začala starat i Česká republika, aby: „i naše země disponovala co největšími schopnostmi bránit se proti vnějšímu nepříteli, který by jí chtěl uchvátit a nás si porobit, jako se už v naší pohnuté historii bohužel tolikrát stalo. A jak se ukazuje, nemusí být žel též nereálné do budoucna. Prostě Liga Libe hodlá dělat vše, z čeho budoucí případný vojenský agresor, co by chtěl zaútočit na naši/vaši vlast, rozhodně nebude mít radost.“

Sem patří také zvyšování povědomí a schopností obyvatelstva zacházet se zbraněmi a snaha přimět stát k realizaci programu tzv. branně-bezpečnostních rezerv materiálně jím podporovaných, dle speciálního zákona, účinného od minulého roku. Černý nabádá, abychom se ze současného vývoje na Ukrajině poučili a aby nedejbože nedošlo jednou k tomu, že stát ke své obraně bude muset dělat narychlo spíchnuté kroky a do boje posílat občany bez patřičných znalostí.

Černý vyslovil naději, že se základy branných dovedností do budoucna pevně zapracují do školní výuky, průpravy mládeže či standardních procedur občanů naší země. Připomněl hesla, jako „kdo je připraven, není pak překvapen“ a „kdo chce mír, ať chystá válku“. Krátce naznačil i další plány Liga LIBE na nejbližší dobu. Vládě chce navrhnout, aby odmítla unijní nápady na zákazy olova, které by významně ztížily mnohé snahy zmíněné v předchozích odstavcích. Pro ParlamentníListy.cz navíc sdělil, že je nutné, aby se branná příprava přestala pejorativně nazývat „militarizací“ a že by bylo v našem nejvyšším zájmu, abychom se jí věnovali.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…