„Radši tisíc Babišů, než jeden Fiala.“ Odpověď těm, co nechtějí lídra ANO

16.12.2022 9:57 | Ze sítí

Pavel Hasenkopf, český právník a bývalý poradce prezidenta Václava Klause, se na svém facebookovém účtu pustil do rozboru současné politické situace s ohledem na blížící se prezidentské volby a nastínil možný vývoj v případě vítězství jednoho ze tří největších favoritů. Podle něj má Fiala a jeho družina obsazenu vládu i obě komory Sněmovny a Nerudová i Pavel budou poslouchat na slovo. Radši tisíc Babišů, než jednoho Fialu!

„Radši tisíc Babišů, než jeden Fiala.“ Odpověď těm, co nechtějí lídra ANO
Foto: z internetu
Popisek: Pavel a Babiš

„Uf,“ začal svůj status na Facebooku indiánským povzdechem právník Hasenkopf, jako by nevěřil, jak se někdo může ptát, jaký je rozdíl mezi Babišem na jedné a Nerudovou a Pavlem na druhé straně.

„Nechápu, jak se někdo jinak soudný může vůbec tak hloupě ptát. No dobře, tady je odpověď,“ napsal bývalý poradce Václava Klause.

„Fiala a jeho družina mají obsazenu Strakovku, Sněmovnu i Senát,“ začal s výčtem toho, kde může svůj vliv uplatňovat a také jej uplatňuje vládnoucí garnitura.

Zdroj: FB Pavla Hasenkopfa

Pak ale přešel poměrně zostra k prezidentským kandidátům, z nichž dva z největších favoritů vůbec nevidí jako nezávislé, jak o sobě oba prohlašují.

„Nerudová a Pavel budou Fialu poslouchat na slovo, on je doporučil, i když teď zrovna dostali befel tvářit se na vládu ošklivě, aby ta pupeční šňůra k Fialovi nebyla tak vidět,“ je si Hasenkopf jistý a pokračuje tím, co by mohlo nastat v případě zvolení jednoho ze jmenovaných.

„Jejich zvolením získá Fiala Hrad a následně, během roku 2023, kdy se mění asi 10 soudců, i Ústavní soud,“ poukazuje právník na málo známé souvislosti a možnosti, jak zvýšit politický i ústavní vliv.

Řešení, tedy spíše prevence před tímto scénářem, je podle Pavla Hasenkopfa jasná.

„A jediný, kdo v tom může Fialovi a jeho klonům zabránit, je Babiš,“ má právník jasno a dodává i své důvody, proč tomu tak je.

„Volit Babiše znamená odsoudit Fialu a spol. Možná i sesadit,“ nabízí Hasenkopf možný vývoj v případě totálního neúspěchu kandidáta SPOLU.

„Kdyby Babiš vyhrál v prvním kole, bude to pro pětikoalici a libtardy totální šok. Tak proto.“

Svůj status pak zakončil velmi netradičně a odvážně.

„Za sebe dodávám, radši tisíc Babišů než jednoho Fialu.“

Jeho slova pochopitelně neušla pozornosti facebookových diskutérů. Zapojil se i bývalý europoslanec a člověk, který také býval blízký bývalému prezidentovi Václavu Klausovi, Jiří Payne.

Zdroj: FB Pavla Hasenkopfa

„Je-li Fiala horší nebezpečí než Babiš, posouvá se Česká republika morálně a nevratně na Balkán,“ napsal Hasenkopfovi a také se od něj dočkal odpovědi, ve které právník odkazuje i na skutečnost, že spousta informací, které se vynořují okolo šéfa hnutí ANO je v rovině spekulací a že naopak Petr Fiala je tím, kdo ho neustále přesvědčuje o tom, kdo je opravdu nebezpečný.

„Už jsi taky mimo. Nikdo mi nikdy nevysvětlil, co je na Babišovi tak strašnýho. U Fialy to vidím den co den.“

Dodejme, že Pavel Hasenkopf dále uvedl i jeden z důvodů, proč svůj status napsal tak, jak ho napsal, resp. co ho k jeho napsání vedlo.

„Moc má být rozdělena - to je základ. Už máme fialové celé podhradí, to by mohlo stačit.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Napsáno přesně a stručně., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseUndatra1 , 16.12.2022 10:19:07
Fiala se nechová a nejedná jako premiér této země a tím pádem i celá ta podvodně dosazená Pětihnojka, která se chová jako parta hlupáků, ale co je horší, jako by měla za prvořadý úkol naši zem totálně zplundrovat a ožebračit . Pochopitelně, budu volit Babiše.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…