„Si dělají p*del!“ Šlachta vyhmátl skandál kolem elektřiny

01.06.2022 12:24 | Ze sítí

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta ťal do živého. Když se na svém Facebooku opřel do odměn pro vedení elektrárenské společnosti ČEZ, nebyla nouze ani o vulgarismy. Mimo jiné ho pohoršila 35 milionová odměna pro šéfa ČEZu v souvislosti s oznámením této společnosti, že budou zvedat ceny energie o 60 procent.

„Si dělají p*del!“ Šlachta vyhmátl skandál kolem elektřiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

„To si dělají prdel, ne?! Vedení ČEZu dostane odměny ve výši 135 milionů korun! Jenom šéf Beneš dostane na odměnách z ČEZu 35 milionů! A další miliony dostane z dceřiných firem. A navíc ještě k tomu 15 milionů jako pevnou složku odměny. V téhle době! Kdy oznámili, že budou o 60 procent zvedat ceny elektřiny!" Rozohnil se Šlachta hned v úvodu svého příspěvku.

Následně se ale opřel do vedení firmy a zpochybnil jeho zásluhy na hospodářském výsledku: „... ČEZ má za sebou ,úspěšný rok'. To znamená, že jim čistý zisk za loňský rok stoupl o 81 %! Za tím ale přece není žádný manažerský génius vedení firmy. Je to proto, že energie všude na světe a speciálně v Evropě vystřelily do nebes," míní Šlachta.  

 

 

A pokračuje s odkazem na skutečnost, že v ČR vyrobená elektřina se dodává do mezinárodní sítě a my ji zpět nakupujeme za daleko vyšší ceny: „Takže elektřinu, kterou si tady vyrobíme za 25 haléřů, pak kupujeme za jedny z nejvyšších cen v Evropě! V tom je celý zisk ČEZu."

V kritice systému na výrobu a dodávku elektřiny pak pokračuje: „ČEZ vlastní stát ze 70 procent. Ještě jednou. Většinu vlastní stát. Jsme energeticky soběstační, energii vyvážíme ven a stejně za ni platíme téměř nejvíc v Evropě. Absolutně to nedává smysl."

„Ale minimálně teď vám je jasné, proč se zuby nehty brání tomu, aby snížili cenu regulované složky energie tak, jak navrhuje Přísaha. Protože by se pak připravili o peníze a následně i o absolutně nezasloužené odměny," dodává s poukazem na změny, které navrhovalo jeho hnutí.

„Babiš tam byl osm let a neudělal s tím absolutně NIC. Nová vláda je tam už víc jak půl roku a taky nedělají vůbec NIC. Ale hlavně, že lidi pořád platí šílené složenky, že?" uzavírá svůj příspěvek evidentně naštvaný Robert Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: MaA

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …