„To je boží,“ radoval se šéf ANO. Jenže přišla rána pěstí

22.09.2022 11:25

Předseda pražského hnutí ANO Ondřej Prokop se ještě ve středu odpoledne na svém facebookovém profilu radoval, jak byl předvolební mítink v Řepích „boží“. Jak však zjistil server PrahaIn.cz, na mítinku došlo k napadení kandidáta hnutí na starostu Martina Benkoviče.

„To je boží,“ radoval se šéf ANO. Jenže přišla rána pěstí
Foto: Facebook
Popisek: Leták pražského hnutí ANO

„Dnešní Řepy, boží. Ten fakt, že magistrát uměle vytváří lokality plné nepřizpůsobivých a dalších problematických obyvatel tím, že jim hromadně přiděluje městské byty, zatímco spousta Pražanů nemůže najít vhodné bydlení, mě zaráží. Už jsem to tu od lidí slyšel tolikrát, že nechápu, jak může vedení města takhle dlouhodobě ignorovat stížnosti místních. A pak je ještě samozřejmě trápí naprosto zanedbané a rozbité chodníky, ulice, veřejná prostranství. Musíme Prahu postavit zpátky na nohy. Už za dva dny jsou volby!“ psal na svůj facebookový profil předseda pražského hnutí ANO Ondřej Prokop.

„Našeho kandidáta na starostu Prahy 17-Řepy a mého kamaráda Martina Benkoviče dnes slovně a pak i fyzicky napadl kandidát KDU-ČSL Jiří Masopust,“ poznamenal však Prokop následně pro server PrahaIn.cz. Podle něj je vidět, že nervozita zástupců vládní pětikoalice se stupňuje.

„Ale jejich představitelé by si měli své frustrace vybíjet primárně v diskusi se svým vládním vedením, nikoliv fyzickým napadáním politické konkurence na komunální úrovni,“ dodal Prokop. Masopust prý podezíral zástupce hnutí ANO z tisku a distribuce hanlivé kampaně nejen vůči své osobě, Benkovič mu však oponoval, že neví, oč jde. „Masopust něco vykřikoval a pak mu normálně natáhnul. Dostal pěstí, nikoli facku,“ zaznělo pak z úst očitého svědka.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…