„Toho měl už dávno vyhodit.“ Tato slova pronesl prezident Zeman na Nově za odcházejícím Ťokem

09.04.2019 20:31

V hlavní zpravodajské relaci televize Nova vystoupil speciální host. K občanům promluvil prezident Miloš Zeman. Prozradil, jak se postaví ke změnám ve vládě, které mu navrhne premiér Andrej Babiš (ANO).

„Toho měl už dávno vyhodit.“ Tato slova pronesl prezident Zeman na Nově za odcházejícím Ťokem
Foto: Screen: TV Nova
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TV Nova.

Zeman dal najevo, že odchod ministra dopravy za hnutí ANO Dana Ťoka ho nijak zvlášť netěší, ale respektuje ho. „Je to rozhodnutí pana ministra,“ poznamenal krátce. „Myslím si, že udělal velký kus práce, pokud jde o zahajované stavby,“ vytasil se Zeman s chválou jinak často kritizovaného ministra. Opozice na Ťokovi opakovaně nenechala nit suchou.

Zeman nakonec také našel jednu Ťokovu slabinu. Z lidského hlediska sice oceňuje, že ministr volí citlivější přístup k podřízeným, ale k některým podřízeným měl být Ťok podstatně tvrdší. Zvlášť tvrdý měl podle Zemana být především na šéfa Ředitelství silnic a dálnic. „Toho ředitele měl (Ťok) už dávno vyhodit,“ řekl jasně. 


Screen: TV Nova

Zeman předpokládá, že nový ministr dopravy bude jmenován rychle a bez zbytečných okolků. „Já myslím, že to jmenování proběhne poměrně rychle. Já mám naplánovanou cestu do Číny, tak to stihnu buď krátce před ní, nebo těsně po ní,“ prozradil prezident.  

K dalším uvažovaným změnám ve vládě se příliš vyjadřovat nechtěl. Spekuluje se o odchodu ministryně průmyslu a obchodu hnutí ANO Marty Novákové, ale prezident by rád slyšel její vlastní stanovisko k celé věci. Ťok chtěl sám odejít a Zeman si počká na to, co řekne Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…