„Znáte to?“ Šlachta se opřel do Babiše. Nevídaně. Dohra levného Polska

06.04.2022 16:42 | Ze sítí

„Pane Babiši, možná by bylo dobře, když už se na ty marže díváme, začít tady na své benzínce a ty marže pro ty naše občany snížit tady,“ zmínil úvodem svého videa Robert Šlachta, který se stejně jako expremiér Andrej Babiš (ANO) vydal na cestu do Polska. Jak uvádí, o měsíc dříve než sám bývalý předseda vlády.

„Znáte to?“ Šlachta se opřel do Babiše. Nevídaně. Dohra levného Polska
Foto: Reprofoto: Facebook Roberta Šlachty
Popisek: Robert Šlachta (Přísaha)

„Nevím, jestli poznáváte to prostředí, ale jsme na pumpě, jejímž vlastníkem je Andrej Babiš, nebo vlastníkem – jestli je to ve svěřenských fondech, nebo jestli je vlastník firma, nevím. Tady se natáčí Čau lidi a my jsme si řekli, že tady pro vás natočíme takové video, pro vás vlastně sdělení, co ANO dělá pro zlevnění potravin a pro dostupnost potravin,“ pokračoval po vzoru šéfa hnutí ANO Šlachta.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
„Před měsícem jsme byli v Polsku, kde jsme pro vás točili video, natáčeli jsme i v Česku, kde jsme nakupovali stejné produkty a porovnávali rozdíly cen. Jeli jsme tam z toho důvodu, abychom vám ukázali, jak se tamní vláda stará o své občany, jak snižuje DPH na potraviny, jak snižuje DPH na PHM, na naftu a na benzín. Měsíc poté se tam vydal Babiš a na svém videu, které zveřejnil, tak byl velmi překvapen, jak jsou velké cenové rozdíly mezi Českem a mezi Polskem. Hnutí Přísaha již před volbami varovalo před vysokými cenami potravin,“ zmínil Šlachta.

„V našem programu jsme měli konkrétní, hodně konkrétní postup a návod na to, co bychom chtěli prosazovat, pokud bychom se dostali do Poslanecké sněmovny. A když si to vyhledáte, bylo to snížení DPH na potravinách z patnácti na deset procent. Musíme si uvědomit, že v Česku platíme jednu z nejvyšších daní přidané hodnoty na potravinách vůbec v Evropě. I v Německu a ve Francii se platí mnohem méně,“ sdělil Šlachta a poukázal například na článek ze serveru Aha!, kde ještě ministryně Schillerová uváděla, že daň na potraviny se nesníží.

„Pane Babiši, paní Schillerová, přesně to jsme navrhovali v našem předvolebním programu. Pojďme to udělat, že každé zboží bude mít dvě cenovky, jednu cenovku bude mít před snížením DPH, druhou cenovku bude mít po snížení DPH. Paní Schillerová tvrdila, že to bude velmi náročné. To je zajímavé, že když se snižují ceny, tak s tím řetězce problémy nemají,“ sdělil Šlachta a láteřil ještě nad zavřením malých obchůdků. 

„Za to můžete vy. Všechny zákazníky jste nahnali do velkých řetězců. Jestli někdo bojoval za velké řetězce, tak jste to vy, a bojovali jste za ně a za jejich marže. To vám nikdo neodpáře,“ dodal Šlachta a závěrem právě poukázal na ceny pohonných hmot na benzince, u níž stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…