A je to jasné: Proti Trumpovi řve v ulicích USA skupina, kterou platí George Soros

12.11.2016 11:32 | Ze sítí

Hillary Clintonová prý sice prezidentské volby prohrála, ale pro jednoho z jejích nejvýznamnějších podporovatelů očividně nic neskončilo. Jen se uchýlil k boji s Donaldem Trumpem jinými prostředky. Tímto člověkem není nikdo jiný než miliardář a „král neziskovek“ George Soros, který má stát za vlnou protitrumpovských protestů.

A je to jasné: Proti Trumpovi řve v ulicích USA skupina, kterou platí George Soros
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velvyslanec USA Andrew Shapiro

Protesty proti Trumpovi po celých Spojených státech šíří zejména skupina MoveOn. Nyní se ukazuje, že tato skupina stála za mnoha akcemi, které se proti Donaldu Trumpovi odehrály už před volbami, například narušení jeho mítinků.

MNOHEM VÍCE SI O SKUPINĚ PROTESTUJÍCÍCH V USA PŘEČTĚTE ZDE

Bezprostředně po volbách zavedená skupina vyrazila do akce s ještě větší vervou. Ve středu, den po volbách, se na jejím Facebooku objevila výzva k „mírovým shromážděním odporu“. Mírová shromáždění se poněkud zvrhla, o čemž svědčí desítky videí na sociálních sítích.

Demonstranti pálí americkou vlajku, Washington DC

„Budeme se dnes v noci shromažďovat ve městech po celé zemi, abychom potvrdili, že navzdory výsledku těchto voleb se nebudeme vzdávat. Bez ohledu na to, jaké problémy nás mohou čekat, se navzájem spojíme a budeme bránit naše komunity,“ stojí ve výzvě, která protesty odstartovala.

SEZNAMTE SE S ORGANIZACÍ MOVEON.ORG

Protesty proti Donaldu Trumpovi probíhají od středy po celých USA, zejména ve velkých městech. Největší úspěch pochopitelně mají ve státech, které volily Clintonovou, jako jsou New York nebo Kalifornie. V pátek výrazně eskalovaly i protesty ve státě Oregon.

Za organizací MoveOn podle serveru dennismichaellynch.com stojí nadace Open Society Foundations. Ta je celosvětově proslulou nejvlivnější neziskovkou miliardáře George Sorose, který právě přes ni nejčastěji provádí své vlivové aktivity. Na Open Society je navázáno mnoho dalších neziskovek v řadě zemí včetně České republiky.

Zde se kromě filantropických aktivit (rozruch v nedávné minulosti vzbudil projekt stipendií, zaměřený výlučně na romské žáky) věnuje například rovnoprávnému zastoupení žen a v poslední době se podle vlastních slov intenzivně zaměřuje zejména na boj proti ruskému vlivu ve veřejném prostoru. Partnerem jejích aktivit je Nadační fond miliardáře Karla Janečka nebo americké velvyslanectví.

KDO VŠECHNO S TOUTO NADACÍ SPOLUPRACUJE SE PODÍVEJTE ZDE

Pozn. redakce:

V článku bylo v minulosti použito video, které neodpovídalo obsahu textu. Proto bylo čtyři dny po vydání (16.11.2016) staženo.Omlouváme se za pochybení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…