A je to tu zase- Ištvan, Šlachta a za nimi velvyslanec Schapiro. Jen to prý tentokrát udělali ještě amatérštěji, píše Petr Hájek

17.10.2015 13:16

Šéfredaktor serveru Protiproud Petr Hájek se zamýšlí nad tím, co stojí za posledním policejním zásahem v Olomouci a co může následovat. Kdo má rozum, vypnul televizi a noviny raději pár dní ani nečetl. Tak totiž lépe pochopí, o co jde doopravdy, totiž o válku policistů. Nechybí ani politické pozadí, spojení Andreje Babiše (ANO) s americkým velvyslancem Schapirem vypluje dříve či později na povrch.

A je to tu zase- Ištvan, Šlachta a za nimi velvyslanec Schapiro. Jen to prý tentokrát udělali ještě amatérštěji, píše Petr Hájek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Kdo má rozum a trochu zkušeností, měl v tu chvíli vypnout televize, rádia a přestat alespoň na několik dní číst noviny – pokud tak ke své škodě ještě předtím činil. Je totiž od počátku jasné, že oba kabaretiéři z olomouckého nejvyššího státního zastupitelství a pražského Útvaru organizovaného zločinu (oficiálně zřízeného pro jeho odhalování) hrají stejně primitivní a nebezpečnou frašku jako obvykle,“ varuje autor.

Politická linka od Schapira až k Babišovi

Divadlo začalo už tím, že byl zadržen Ivan Langer (ODS), kterému prohledávali byt. Sice ho nakonec ani neobvinili, ale hlavní účel je splněn. Pánové Ištvan a Šlachta získali mediální pozornost. Stopa to bude falešná, ale to nikoho netrápí. Stejně falešná je prý stopa vedoucí k olomouckému hejtmanovi Rozbořilovi (ČSSD). Tyto stopy mají jen zakrýt podstatu věci.

„Ve skutečnosti jde o ‚válku policajtů‘. Probíhala v Ištvanově Olomouci už dříve, zhruba od roku 2012. Policisté se navzájem vyhazovali, obviňovali, udávali, stíhali, pomlouvali – protože hájili zájmy svých ‚sponzorů‘ v pozadí. Konečně ti, kteří prohráli, odešli před rokem do nedalekého Holešova, kde zřídil svou expozituru ... no samozřejmě – Robert Šlachta! A zahájili odtud odvetu na ‚vyšší úrovni‘.“ míní Hájek.

Může jít o válku mezi policejním prezidentem Tomášem Tuhým a šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertem Šlachtou. Tito pánové se nemají rádi a bojují proti sobě. Proto Šlachta zadržel v Olomouci i pár policistů.

Celý text najdete zde

„Druhou rovinou (ale ve skutečnosti prvním plánem) je pak politické pozadí. Linka Babiš – Bradáčová – velvyslanec USA Schapiro je ještě stále málo zřetelná, ale nepochybná. Velký Andrej se připravuje na převzetí moci spolu s nimi. Jejich vzájemné krytí z nich učiní vskutku nedotknutelné – a neodvolatelné,“ podotýká autor.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…