A už se mažou fotky. „Svatba jako řemen“, na které byl Babiš, se vyhrocuje

08.09.2022 8:47

Z internetu urychleně mizí videa, která se mohou jevit jako toxická pro místopředsedkyni Sněmovny za hnutí ANO Janu Mračkovou Vildumetzovou. Politička je na nich k vidění se Zakaríjou Nemrahem, mužem obviněným v kauze Dozimetr. V té samé kauze, za kterou šéf hnutí ANO Andrej Babiš požaduje hlavu ministra vnitra Víta Rakušana.

A už se mažou fotky. „Svatba jako řemen“, na které byl Babiš, se vyhrocuje
Foto: Vít Hassan
Popisek: Volební sněm hnutí ANO.

Šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš tvrdí, že je vláda Petra Fialy propojena s organizovaným zločinem. Tvrdí to kvůli korupční kauze Dozimetr, ve které jsou obviněni bývalý člen STAN Petr Hlubuček a lobbista s omezenou svéprávností Michal Redl. Kvůli kontaktům s Redlem před časem rezignoval na post ministra školství Petr Gazdík a Babiš prohlašuje, že by na svůj post měl rezignovat i Vít Rakušan.

Jenže se ukazuje, že ani hnutí ANO tady nemá čistý stůl. V kauze Redl je stíhán i Zakaría Nemrah. A s ním se stýkal manžel poslankyně ANO, místopředsedkyně Sněmovny Jany Mračkové Vildumetzové. Poslankyně tvrdila, že to byl známý jejího manžela, se kterým se ona sama vídala jen minimálně na společenské úrovni.

Sever Neovlivní.cz však našel na dvě desítky videí, které ukazují, že se Nemrah objevil i na svatbě Mračkové Vildumetzové. Na této svatbě nechyběl ani Andrej Babiš. Mračková Vildumetzová také prozradila, že Nemrah je kmotrem jejího syna. Tvrdí však, že na tom trval manžel.

Podle informací serveru Seznam Zprávy prý byla Mračková Vildumetzová proti, aby byl Nemrah kmotrem jejich dítěte.

„Já měla jinou volbu. V obou případech jsem přání svého muže respektovala,“ sděluje v SMS zprávě k výběru kmotra.

Server Neovlivní.cz v této souvislosti upozornil, že hnutí ANO tato videa postupně maže. Odstraňuje stopy.

Mazání videa

„Odkazy na video měla politička ještě do včerejšího večera na svých sociálních sítích. Teprve dvě hodiny poté, co se text o svatbě objevil na stránkách Neovlivní.cz, začaly odkazy postupně mizet. Jana Mračková Vildumetzová už minulý týden, kdy jsme část jejích toxických vazeb popsali, zvolila taktiku svého šéfa: Nikdy neodstoupím. Výzvy k rezignaci označila za absurdní a podpořil ji i sám Babiš. Ani tehdy ji ale nenapadlo zamést stopy. Důkazy tak nakonec poskytla politička sama proti sobě,“ napsal server.

Mraček byl poradcem ministryně pro životní prostředí Anny Hubáčkové (KDU-ČSL) a stejně tak byl asistentem poslance ODS Jana Bureše. Prý odešel na vlastní žádost.  

A na sociálních sítích už kontakty Jany Mračkové Vildumetzové se Zakaríou Nemrahem žijí vlastním životem. Její svatba se dočkala označení „Svatba jako řemen 2“, coby narážka na komedii Svatba jako řemen, ve které si zahrál i Pavel Landovský.

Mazání videa

 

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…