A zakročili sousedé. „Z-chlebíčky“ od SPD divoce dohrány

12.04.2022 14:07 | Ze sítí

Jilemnický zastupitel Bronislav Kalvoda (SPD) čelí výzvě k odstoupení. Důvodem je to, že chlebíčky ozdobil písmenem Z, symbolem ruské invaze na Ukrajinu. On sám se brání, že šlo o překvapení pro manželku Zuzanu. V diskuzi pod jilemnickým statusem se pak objevili lidé, kteří rozhodnutí vedení města ohledně Kalvodova odvolávání schvalovali, ale i ti, kteří kvůli tomu byli naštvaní.

A zakročili sousedé. „Z-chlebíčky“ od SPD divoce dohrány
Foto: Repro FB Bronislav Kalvoda
Popisek: Zatiší chlebíčků "Z" s Božkovem. Autorem je jilemnický zastupitel Bronislav Kalvoda (SPD)

„Reakce Rady města Jilemnice na nevhodný příspěvek zastupitele Bronislava Kalvody,“ uvádí svůj příspěvek na sociálním profilu města vedení Jilemnice. „Odvolává s účinností k 11. 4. 2022 Bronislava Kalvodu z funkce předsedy i z funkce člena komise dopravy a veřejného pořádku. Vyzývá prostřednictvím svých členů zastupitele Bronislava Kalvodu k okamžité rezignaci na mandát člena Zastupitelstva města Jilemnice. Doporučuje zmocněnci politického hnutí SPD, aby vyzval Bronislava Kalvodu k okamžité rezignaci na mandát člena Zastupitelstva města Jilemnice,“ píše vedení města.

Jilemnický zastupitel a místopředseda SPD Libereckého kraje Bronislav Kalvoda ozdobil chlebíčky s kaviárovou pastou písmeny Z a V. Kromě jilemnického zastupitelstva se případem zabývá i policie.

„Bylo hloupé to dávat na sociální sítě. Netušil jsem, že nevinná oslava mých 47. narozenin, kdy jsem chtěl spolu s přáteli udělat radost přítelkyni Zuzaně, kterou potěšilo, co jsme pro ni připravili, se kvůli současné propagandě, obrátí proti mně a vyvolá mediální šaškárnu,“ brání se pro server Novinky.cz Kalvoda. Zastupitelského křesla se vzdát nehodlá.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
„Díky moc. Pana Kalvodu sleduji již delší dobu a každému alespoň trochu slušnému člověku se z něho musí zvedat kufr již poměrně dlouho,“ okomentovala rozhodnutí Jilemnice jedna z uživatelek.

„Vůbec nechápu všechny ty bolševické noky, proč si nesbalí svých pět švestek a netáhnou do Ruska, když je tam srdce táhne. Tady žádné bezmozky co podporují válku nepotřebujeme,“ dodává další uživatelka. „Dobře jste udělali,“ píše další.

Na sociálních sítích se objevují ale i lidé, kteří se Kalvody zastávají.

„Ach jo, co je na pismenu ‚Z‘? Chudák Zoro a vůbec všichni, co se jmenují od Z, co třeba nosí písmeno Z na řetízku na krku. Booože, kam se to řítíme, když nám vadí už i písmena. Co vadí... bude se za jejich psaní lynčovat? A třeba na těch chlebíčcích bylo písmeno ‚N‘. Jste jak v Kocourkově. Je to ubohé rozhodnutí,“ poznamenává uživatelka.

„Jestli za tohle odvoláváte zastupitele, tak jste normální bezmozci,“ konstatuje další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…