ANO spojilo předvolební kampaň s nabídkou vyšetření rakoviny kůže

13.05.2014 10:04

ANO na své předvolební akce vozí lékaře. Občanům tak kromě svých letáků nabízí preventivní vyšetření rakoviny kůže. Právo píše, že hnutí ANO Andreje Babiše se tak zase podařilo odlišit od politických konkurentů.

ANO spojilo předvolební kampaň s nabídkou vyšetření rakoviny kůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO představilo své kandidáty do Evropského parlamentu

Eurokampaň ve Středočeském kraji hnutí ANO spojilo s pětidenní osvětovou kampaní proti rakovině kůže. Lídr ANO do EP Pavel Telička se prý netají tím, že jde o způsob, jak oslovit občany. „V prvé řadě jde o preventivní projekt a příležitost pro občany vyšetření absolvovat na náměstí či ulici. Ale nepopírám, že akci využijeme k tomu, abychom měli možnost s lidmi diskutovat, pokud o to budou mít zájem,“ řekl Právu.

Nápaditá akce prý hnutí ANO stojí minimum peněz. Podle Teličky náklady, které odhaduje na tisíce korun, platí ANO. „Lékaři to dělají v podstatě dobrovolně, naše hnutí zajišťuje přepravu autobusem a propagaci akce,“ uvedl s tím, že šlo o iniciativu středočeské buňky babišovců.

Lidé akci přijímají velmi pozitivně

Pavel Telička se prý také nedomnívá, že by takové spojení akci devalvovalo. „Nevidím to jako přiživování. První zkušenosti hovoří o tom, že lidé akci přijímají velmi pozitivně. Každý má samozřejmě právo se jen nechat vyšetřit a naše letáky odmítnout, nikoho aktivně otravovat programem nebudeme,“ dodal Telička.

Jeho slova potvrdila i šéfka České akademie dermatovenerologie Jana Hercogová. „Cílem není nějaká politická akce, ale cílem je příležitost využít, aby se co nejvíc lidí zapojilo do vyšetření mateřských znamének,“ řekla Právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…