Advokátka Samková: Šestnáct a půl procenta voličů rozhoduje o všech? Tohle fakt nemá cenu, zrušte Senát

13.10.2018 21:33

Advokátka Klára Samková se po dnešních senátních volbách vyjádřila k tomu, že by nejraději Senát zrušila. A důvod? Nízká volební účast.

Advokátka Samková: Šestnáct a půl procenta voličů  rozhoduje o všech? Tohle fakt nemá cenu, zrušte Senát
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Já jsem se vždycky Senátu zastávala, že jako ústavní pojistka a tak. Ale teď jsem si tady přečetla nejen procenta, ale i (jestli nám ten Reflex není škodolibej, paní Millerová) absolutní počet hlasů. A jestli na zvolení senátorem stačí nějakých necelých pět tisíc hlasů a na zvolení v prvním kole v jednom případě 20 595 a v druhém případě 24 158, tak fakt pojďme hledat jiný způsob uspořádání moci - tohle fakt nemá cenu, protože toto má vypovídající hodnotu... Přesně těch 16,5 procenta voličů, kteří dorazili k volbám!!“ rozzuřila se Samková.

„Tohle prostě FAKT nemá cenu... Hlásím změnu názoru: Senát zrušte...“ prohlásila Samková.

Hlasovat v pátek a v sobotu přišlo 16,49 procenta voličů, což je druhá nejnižší účast v dosavadní historii druhých kol senátních voleb.

Celý příspěvek Kláry Samkové:

Víte co? Já vám něco povím... Já jsem se vždycky Senátu zastávala, že jako ústavní pojistka a tak. Ale teď jsem si tady přečetla nejen procenta, ale i (jestli nám ten Reflex není škodolibej, paní Millerová) absolutní počet hlasů. A jestli na zvolení senátorem stačí nějakých necelých 5.000 hlasů a na zvolení v prvním kole v jednom případě 20 595 a v druhém případě 24 158, tak fakt pojďme hledat jiný způsob uspořádání moci - tohle fakt nemá cenu, protože toto má vypovídající hodnotu... Přesně těch 16,5 procenta voličů, kteří dorazili k volbám!! Tohle prostě FAKT nemá cenu... Hlásím změnu názoru: Senát zrušte...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…