Afrikanizace EU se na podzim rozběhne naplno, varuje Bašta

20.05.2018 7:22

Mohlo by se zdát, že migrační krize je skoro vyřešená. Téma opustilo první stránky novin a politici už o něm také nemluví tolik jako dřív. Podle někdejšího českého diplomata Jaroslava Bašty však může jít jen o klid před bouří. Deklarace z Marrákeše, kterou schválil český ministr vnitra v demisi, prý neznamená nic jiného, než že se afrikanizace rozběhne naplno. Už brzo.

Afrikanizace EU se na podzim rozběhne naplno, varuje Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Na rozdíl od pana ministra vnitra Metnara jsem si po jejím přečtení uvědomil, že afrikanizace Evropské unie se již od letošního podzimu rozeběhne naplno. Migrace ze severní, západní a střední Afriky nebude živelná, nebudou ji organizovat pašeráci lidí, ale nestátní neziskové organizace v EU a politicky organizovaní migranti na černém kontinentu. Jde o typické byrokratické řešení – než s něčím obtížně bojovat, tak to raději zlegalizuji a rovnou nařídím. S dopady na životy Evropanů ať si dělá starosti příští politická garnitura,“ napsal Bašta v komentáři pro PrvníZprávy.cz.

V deklaraci zmíněná subsaharská Afrika je podle Bašty velmi problematickým regionem. Probíhají tam války, region ničí hladomory, ale i korupce, narůstá populace a tak dále. A z tohoto „kotle“ by teď měli mířit Afričané do Evropy. OSN předpokládá, že právě v této části Afriky přibude 29 milionů obyvatel každý rok. Na cestu do Evropy by se mohlo vydat 2 až 8 milionů lidí ročně. Půjde o lidi ve věku 15 až 24 let. Zatímco Evropa stárne. „Co to po několika desetiletích udělá s evropskou demografií a civilizací si dokáže představit skoro každý. Poměry v Africe to nijak nezlepší, spíše zhorší,“ pokračoval Bašta.

To je také důvod, proč Maďarsko odmítlo deklaraci z Marrákeše stvrdit. Bašta Maďarům plně rozumí. I on vnímá deklaraci jako nebezpečnou. Pokud proces opravdu proběhne tak, jak Bašta předpokládá, tak se podle jeho názoru zhroutí evropský sociální systém, pak se promění státní aparáty a nakonec i ekonomika. To, co se bude dít v celoevropském měřítku, prý již dnes vidíme v některých větších evropských městech.

Baštovi se bohužel zdá, že mnoho lidí odmítá uvěřit, že Evropě hrozí takováto budoucnost. A nebudou věřit do poslední chvíle. Až najednou bude pozdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…