Alarmující zprávy z Německa. Většina dospělých žadatelů o azyl nemá doklady. Prý úmyslně

04.11.2018 9:39

Do Německa přicházejí dospělí migranti, z nichž více než polovina, která tam žádá o azyl, nemá doklady. Pravděpodobně se prý jedná o úmysl. Dnes o tom informoval nedělník Welt am Sonntag s odkazem na zprávu Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky, uvedla ČTK.

Alarmující zprávy z Německa. Většina dospělých žadatelů o azyl nemá doklady. Prý úmyslně
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Konkrétně Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky v dokumentu uvádí, že v první polovině letošního roku nepředložilo žádné identifikační doklady celkem osmapadesát procent dospělých žadatelů o azyl. Zpráva vznikla jako reakce na žádost opoziční strany Levice (Die Linke) adresovanou spolkovému ministerstvu vnitra.

Podle úřadu jde pravděpodobně o záměr ze strany migrantů. Domnívá se, že tímto přístupem chce část uchazečů o azyl zvýšit své šance v azylovém řízení. Statistiky ukazují, že doklady nepředložilo jednadvacet procent Syřanů a čtyřiadvacet procent Turků.

V případě Afghánců zažádalo o azyl bez dokladů osmaosmdesát procent uchazečů, u Eritrejců to bylo devětaosmdesát procent a u Alžířanů pětadevadesát procent. Ze sedmadevadesáti až devětadevadesáti procent neměli prý žádné identifikační dokumenty Nigerijci, Somálci, Guinejci a Gambijci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…