Ani nevychladl! Záruba „škrtl“ píseň Maxim Turbulenc ihned po smrti zpěváka. Češi na nohou

13.04.2024 16:35 | Monitoring

V noci z 12. na 13. dubna náhle zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Slzy jeho rodiny a spoluhráčů ještě nestačily ani oschnout a už se slétají supi. Překvapivě do role prvního mediálního supa se sám pasoval Robert Záruba. Už několik hodin po skonu zpěváka přišel s návrhem. „Je třeba otevřít otázku, zda nepřišel čas na změnu GÓLOVÉHO SONGU národního týmu. ,Zbláznilo se páže‘ v podání Maxim Turbulenc už se podle mne vyčerpalo,“ napsal Záruba na sociální síti X.

Ani nevychladl! Záruba „škrtl“ píseň Maxim Turbulenc ihned po smrti zpěváka. Češi na nohou
Foto: Wikipedia
Popisek: Robert Záruba

Pavel Vohnout, Daniel Vali a Petr Panocha, tři mladíci, kteří v roce 1995 rozparádili celou republiku svými disco hity. Jejich doménou byly lidové nebo folkové skladby převedené do diskotékové podoby. Za svou práci získali 18 platinových desek. Stálým členem Maxim Turbulenc zůstal pouze Daniel Vali, ostatní dva členové ze skupiny odešli a na jejich místo se postavili Petr Novák a Tomáš Báča. V pátek 12. dubna 2024 dozpíval ve skupině definitivně i Daniel Vali. A do věci se bez otálení vložil sportovní komentátor Robert Záruba a svým načasováním si vysloužil několik ostrých slov.

Na mezinárodních hokejových utkáních se po vstřelení gólu českého týmu už od roku 2015 hraje minutový úsek skladby Maxim Turbulenc „Zbláznilo se páže“, čili remixu ze slavného filmu Ať žijí duchové. Prosadil ji útočník na pravém křídle Jakub Voráček a od té doby se hraje ze setrvalosti dál. Loni při mistrovství světa Daniel Vali slíbil hokejové reprezentaci, že pokud uhraje zlatou medaili, přijede skladbu celá skupina zahrát naživo. Národní reprezentace zlato nezískala. A pokud jej letos získá, Vali už svůj slib nebude moci obnovit.

Ale na jakoukoliv pietu alespoň odstupu několika dní od úmrtí zpěváka nedbá sportovní komentátor České televize Robert Záruba. Uběhlo jen několik málo hodin od oznámení, a Záruba už začal přemýšlet nad tím, jak skladbu z hokeje vyštvat a čím ji nahradit.

„Je třeba otevřít otázku, zda nepřišel čas na změnu GÓLOVÉHO SONGU národního týmu. ‚Zbláznilo se páže‘ v podání Maxim Turbulenc už se podle mne vyčerpalo – domácí MS nabízí ideální možnost ke změně. Jakou skladbu / pasáž byste chtěli slyšet po gólech českého týmu na MS?“ zeptal se Záruba. A dočkal se odpovědí. Jen některé asi nečekal.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53722 lidí
„Roberte, já to chápu, ale v den úmrtí jejich zpěváka? Tu debatu bych klidně odložil,“ ozval se v odpovědi Dan Peterka.

„Zrovna dneska, když umřel zpěvák? Trochu netaktní…“ poznamenal Antonín Klas na adresu sportovního komentátora.

„Sorry, ale dneska se to fakt nehodí,“ poukázal na nevhodnost Zárubovy otázky diskutér vystupující pod označením Boomer.

„Maxim Turbulenc ještě ani nevychladl a už boříte jeho odkaz!“ pohoršil se Tomáš Halas.

Nutno dodat, že ne všichni se nad Zárubovým načasováním pohoršovali. Mnozí naskočili na jeho hru a navrhovali hity naší popkultury, které by mohly doprovázet slavné okamžiky hokejové národní reprezentace. Zazněl návrh na hit Karla Gotta z roku 1966 Bum bum bum. Volalo se i po kapele Kabáti nebo Mandrage. Zazněl návrh i na obscénní diskohit Hafo od Franka Wilda.

A není to první Zárubův přešlap. Před dvěma roky Robert Záruba komentoval hokejový zápas mezi Českem a Švýcarskem, z mistrovství pořádaného v čínském Pekingu. Během komentování označil český národní tým za Ku-klux-klan, protože tři čeští hráči měla počáteční písmeno svého příjmení „K“.

„Tak jsem po dlouhý době zapnul hokej na sport ČT a jsem naprosto spokojen! Nejdřív strážce morálky Záruba označí českou hráčskou formaci za Ku-klux-klan, protože jejich příjmení začínají na K a je to haha bžunda a následně to ještě před koncem první třetiny přepnou na biatlon,“ napsal jeden z diskutérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Včas odejí?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAagar , 13.04.2024 17:27:11
Naprostá většina těch "celebrit" neví, kdy odejít. A taky nechtěj. Ovšem média se plní 30 letými politology, historiky, ekonomisty, odborníky na zahraničí a na cokoliv.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…